Hänger

Noel älskar bärselen från Baby Björn! Han ligger och sprattlar medans jag gjorde frukost på sängen till Pappa C


utvilad mysstund

Sitter med min son på bröstet som myser, borror in huvudet och trampar med sina små grodben på min mage. Vi kollar lite på nyhetsmorgon och ska snart lyckas göra lite frukost... Hur går det till? Noel vill baaara vara i famnen ( jag med ) så jag kanske ska testa babyselen?

Har köpt lite nya kläder mitt i allting som ni måste se snart! Ska be C ta kort på allt när han vaknar.

All kärlek


vraket

känner mig verkligen som ett vrak inombords, men har så himla svårt att släppa det till ytan. Det har bara gått 6 dygn sen jag faktiskt förlöste ett barn och förlorade nästan 4 l blod. Det är ok att vara trött. Det är ok att känna smärta.
I samband med att jag fått blod satte det sig en liten propp i min hjärna som
löstes upp lika snabbt som den kom, och yrseln, blixrarna framför ögonen, migränen och allt där till är återhämtningen.


Nu ska jag vila, vila och vila... Det behöver den här lilla kroppen


Migräään

nästan konstant huvudvärk sen vi kom hem... idag blir det till att åka tillbaka och få mer blooood eller järninjektioner :/
Känns sådär att behöva lämna familjen sen.


Från pappa till mamma

Fick lite presenter idag av min man, åh va förvånad jag blev! Till detta fick jag ett jättefint kort med orden
"Vi beundrar dig"

Fy fen vad jag älskar honom mer och mer varje sekund!


på hemmaplan

Hej igen! Nu har vi varit hemma i lite mer än ett dygn och det känns så jäkla bra. Vi har fått in små små rutiner med mata, äta och bajsa delen och amningen börjar komma mer och mer på plats då det inte längre är några sura tanter runt omkring mig som varken förstår att jag har instinkter och försöker pressa mig till det yttersta. Jag ska berätta allt för er om amning sen!
Just nu äter han kanonbra och växer så det knakar, för det känns. Jag pumpar ut mjölk åt honom som han tar på flaska och när han vill så får han bröstet.

Nu har vi alla sovit i två timmar ( haaallelujha! ) och lilla grodis börjar vakna.

Igår när morfar-rolf körde oss hemåt väntade Mormor och morbror här som hade städat heela lägenheten från grunden, tagit hand om tvätten, handlat
mat och hade lagat lasagne! DET VAR GULD VÄRT! När vi hade ätit stannade bara mamma kvar och vi lät C få sova en stund, och vi satt i soffan och vara pratade och pratade, pumpade och pussades med grodis. Mamma är verkligen min klippa och innan hon åkte fick jag också sova en stund.

Sen firade min lilla familj med ostbricks och dåliga serier. Jag hade inte velat byta mitt liv mot något annat i världen.


Ett litet knyte kärlek

här kommer bild som ni önskat, och tack för alla gratulationer!
Imorgon ska vi (äntligen) få åka hem om allt går bra under natten, och när vi kommit lite till ro så kommer självklart min förlossningsberättelse!

Lever i en liten och helt underbar bubbla just nu, längtar tills vi kan njuta på hemmaplan och med lite mindre smärtor.

Tack för att ni finns, all kärlek


Nu är vi tre

Lilla Noel har kommit till världen. Är fortfarande på BB så jag uppdaterar mer sen!


överraskad!

Av världens finaste man


Lördag


vill ha!

Jag kanske blivit barnvagnsoholic, men visst är denna snygg?! Det stod mellan en bugaboo och Crescent trike när vi skulle köpa vagn men jag tyckte inte riktigt att ca 13 000 kr för en barnvagn var så rimligt... Konstigt nog va?
MEN så gick jag in på barnvagnsmagasinet idag och kollade tillbehör eftersom jag fortfarande letar efter en snygg och stilren skötväska. Och vad hittar jag då?
DENNA skitsnygga modellen för 8000, vilket var det vi betalade totalt för vår Trike.

Äsch, är sjukt nöjd med den vi har ändå!



Idag är vi som vädret

Inte ett åskmoln då, tack och lov. Utan bara gråa, regniga och riktigt trötta. Jag och min lille vita har spenderat heeela dagen i sängen och försökt samla lite sömnpoäng. Sov så dåligt inatt (två timmar) och kunde sen inte somna om... Så det har vi försökt ta igen.

Nu är vi vakna och kollar på top model, och väntar på att C ska komma hem! Ska bli så skönt att ha han hemma nu över helgen när det närmar sig med stormsteg!

Roligare än så har det inte varit idag, och det behövde jag.


Lagerhaus levererar

vill fylla sofforna med dessa kuddar och minst en pläd får ta plats lite slängd över armstödet.


ny mobil

Nu går mitt abonemang ut (passande nog) så om en vecka får jag en Iphone 5! Jag som är den minst teknikintresserade tycker det är kul ändå, och C får sin om en månad och han är lite mer lyrisk!

God morgon förresten!


Vi längtar efter dig nu

 
Här sitter jag med min basketboll! Det är inte förens man ser bilder som jag förstår hur stor magen är nu egentligen. Åtta dagar kvar. 
 
 
Nu längtar vi efter dig så hjärtat slår några extra slag, bara för dig. 
 
 
 

lite rebellisk

Denna bilden skickade jag över till C nyss. Detta är något av det värsta han vet, hur jag ställer koppar ÖVERALLT istället för att använda samma. Kände mig rebellisk och tog kort på mitt lilla nattduksbord och vad jag åstadkommit med under dagen.
lite vass måste man ju vara.


Tips till alla nyblivna mammor/gravida och uppmaning till alla nära och kära

Det är så jävla lätt att tro att man ska bli någon supermamma, vilket säkert många blir. Men i början är det så mycket att vänja sig vid och ett helt nytt liv som skapas, och man behöver inte dra på fejk-smilet med en gån utan faktiskt bara vara människa.

Min syster tipsade om en blogg som är så himla klockren, inte det där rosa på moln utan föräldraskap och graviditet precis så oslipat vackert som det är.
På denna blogg fanns ett brev som man kan (lite ironiskt) skicka ut till nära och kära när det närmar sig, och mitt i all "måste träffa denna lilla människa-hetsen" får folket runt om kring att stanna upp lite och tänka. Så jäkla bra.


Något av det märkligaste jag någonsin varit med om var att lämna sjukhuset efter vår förlossningspärs och i bilen ha med en liten liten bebis som skulle följa med hem. Till oss. Vi två blev i ett slag vi tre.

Nu började det svåra. Fram till det beräknade förlossningsdatumet var det bara själva förlossningen som vi fokuserat på. Men livet efter? Nej, nej, det hade vi inte alls tänkt på. Men det var nu det stora allvaret började. Lilla Y skulle från och med nu vara helt beroende av mig och min man, hon skulle ha mat och blöjor skulle bytas. Jag var så skör. Behövde mycket näring, men hade svårt att äta. Jag ammade. Fick jättestora sår på brösten som blev infekterade. Jag fick också rätt snabbt därefter en infektion i livmodern.

Och jag grät. Konstant. Skakad av den enorma ansvarstyngden som lades på mig när jag var som allra svagast. Jag grät av tacksamhet över att Lilla Y var frisk och så söt. Jag grät av sorg över att det blev som det blev med kejsarsnittet. Jag grät för att jag var så trött. Jag grät för att jag älskade min man så mycket och för att han hela tiden var stadig som en klippa och gav mig precis rätt stöd och fullkomligt öste kärlek över mig. Hormonerna och kaosbearbetning av oanade proportioner stormade upp inom mig samtidigt som jag gjorde allt för att läka i kroppen.

Men så är det en sak som jag nu i efterhand inte förstår att jag gjorde och som gör mig skitarg idag. Samtidigt som allt detta pågick i mig, så skulle jag vara så övertrevlig och släppa in en massa människor i vårt hem. Människor som insisterade på att få vara bland de allra första att komma och se vårt barn. Detta är nära och kära förvisso, men ändå.

Hur dum i huvudet får man vara? Jag pratar inte om dom som kom och hälsade på, dom menade ju bara väl. Nej, jag menar att det var jag som var dum. Jag var dum som inte kunde säga nej. Jag var också dum som ställde mig och fixade mat och fika. Eller så bad jag min man ställa sig och fixa mat och fika, men han var också helt slut.

En annan grej som var skitsvår som jag dumt nog till och med hade dåligt samvete över var att jag inte stod ut med att andra ville hålla i vårt barn när hon var så liten. Jag tycker av ren princip att ett litet nyfött barn bara ska hållas av sina föräldrar om inte föräldrarna själva erbjuder andra att bära barnet. Men det är ju den första frågan folk ställer när dom ser en bebis: Får jag hålla? Jag ville ju bara skrika NEJ! Men så satt jag där och bara: Eh… Nja… Och innan jag hann känna efter och svara ordentligt, så tog dom Lilla Y.

Allt det här kan te sig löjligt, men för mig handlade alla de här sakerna om en mycket större fråga, en fråga jag har dealat med hela mitt liv, men som nu drogs till sin spets. Det handlar om gränser. Dessutom kom jag på att det saknas former för hur man förhåller sig till en nybildad liten familj.

I min ursprungsfamilj är det till exempel helt självklart att kvinnan har en frist på 40 dagar efter förlossningen, där det egentligen bara är de närmaste kvinnorna (typ mamma, systrar, närmaste väninnor) som kommer och städar och lagar mat åt den lilla familjen tills den nyblivna mamman är återställd och har hittat rutinerna tillsammans med sin man och barn. Men den typen av tradition saknas här i Sverige. Jag saknade den. Jag lovar att den skulle behövas. ALLA förstagångsföräldrar jag har pratat med har känt på samma sätt som jag.

Så därför tänkte jag göra alla er snart blivande föräldrar en liten tjänst. Detta är ett litet meddelande ni kan skicka till era nära och kära när det beger sig. OBS. Se det som en grundtext som ni gärna får klippa och klistra i så att det passar just er.

”Hej kära/käre — !

Den — kom vår dotter/son till världen. Vi är överlyckliga, men väldigt trötta och enormt överväldigade. Vi vet att ni är nyfikna på vårt fantastiska lilla underverk och gärna vill hälsa på. Underbart. Vi tar gladeligen emot ert besök om ungefär 40 dagar. Läkaren har sagt att det tar ungefär så lång tid för en som precis har fått barn att återhämta sig. Alltså, då har mamman hunnit få koll på amning, slutat blöda lika mycket, eventuellt fått igång kisseriet och förhoppningsvis kunnat bajsa normalbra bajs och inte sten, åtminstone några gånger.

När ni kommer vill vi gärna att ni tar med er god fika, vi älskar nybakade kanelbullar (kaffe finns, men ta gärna med en liter mjölk) som vi äter tillsammans. Den bästa presenten vi kan tänka oss är några matlådor med hemlagad mat. Lasagne, kanske en köttgryta eller soppor är grymt. För det vi behöver mest just nu är avlastning på markservice-fronten, så att vi kan ägna lite mer odelad tid med vår nyfödda lilla parvel.

Och när ni kommer, fråga inte om ni får hålla bebisen. Ni kommer att få göra det inom sinom tid. På vårt initiativ. Ta det inte som en förolämpning, det handlar inte om er. Det handlar om oss.

Puss och kram.”


BLOGGEN HITTAR NI HÄR
http://www.nadiajebril.com/


Morgondroppe

Vill förnya lite i köket så småningom och byta ut porslinet lite allt eftersom, hittade dessa koppar från lagerhaus och älskar ugglan!


efterlyst

nej! nu såg jag att det var efterlyst på tv! Min hatkärlek! Åh jag blir ju så arg varje gång jag tittar men kan ändå inte låta bli.

Sömnen får hållas nån timme till om de går.

Imorgon kommer det lite fina bilder ifrån dagens promenad



God nattis!

De blir en tidig kväll för mig, är sååå trött.

Sov sött


utanför mitt fönster


Säsongsnytt från MONKI

mina absoluta favoriter! Nu har Monki även webshop för er som inte pallrar er till butiken (typ jag)...


04.30

Då vaknade jag idag, hungrig som en varg. Så efter att ha försökt ignorera det, vilket aldrig går, så var det bara att gå upp och bre prickekorvs-mackor och hälla upp nyponsoppa!

Ska verkligen försöka somna om...

God morgon på er som är uppe med tuppen!


A la Frida Fahrman

Älskar dessa flätor på Frida, så nu är det väl bara att öva, öva och åter igen öva. Jag tycker det ser ut som små konstverk! Va tycker ni?


tio dagar kvar!

Sen (förhoppningsvis innan dess) för vi träffa vår lille prins, det är så nära att man nästan kan röra vid känslan. 
Mamma & Pappa älskar dig, vilkorslöst och bottenlöst. 
 

upp och ner

Vaknade precis upp och ner i sängen, med vad som känns som en krossad höft... Gissar på att det är foglossningen som nått sitt esse, men hur gick det här till? Jag skulle själv vilja se hur mitt huvud hamnade här vid fotgaveln.

Efter endast fyra timmars sömn och därimellan 6 toalettbesök ska jag nu verkligen försöka somna om.

God morgon och godnatt mina hönor



Receptet-baconinlindad kyckling

Eftersom att någon (kanske min mamma) har frågat efter receptet på kycklingen så kommer det här!

Koka upp blå bandets färdiga kantarellsås och häll över i en ugnsäker form. Stek upp några extra kantareller som kan användas vid serveringen om du vill.
Koka samtidigt upp riset
Dela kycklingfiléerna i två eller tre delar beroende på hur stora de är.
Salta, peppra och krydda filéerna med rosmarin.
Linda in i bacon, för mig behövdes de två baconskivor per filébit.
Sätt ugnen på 200 grader.
Stek kyckligen tills baconet är knaprigt.
Lägg filéerna i den ugnsäkra formen och låt vara inne i ugnen ca 20 min.
Och då är riset klart om man har flyt!

Servera med vitlöksbröd

MYMS


En fast grund

Det känns som ljusår sedan denna bilden togs men i verkligenheten är det ju "bara" nio månader sen. Vad har egentligen hänt sen dess? ALLT. Sedan jag och C träffades så har vi gått igenom en livstid tillsammans och bara blivit starkare. Många skulle säga att det gått snabbt, men jag visste, vi visste, och varför då följa alla normer? Jag hade ärligt talat inte tvekat en sekund på att gifta mig med Christian efter en månad ihop, och det var ungefär så lång tid det tog för oss tillsammans innan vi gick och hämtade mina katter i min lägenhet och jag officiellt flyttade in.
Jag är så jädrans tacksam över allt som vi lyckats med och hur långt vi har kommit, trots motvind och stormar så har vi ändå haft en fast grund. När jag ser på den här bilden så fylls jag utav lycka. 
När vi hade vårat "ska vi bli ihop" prat visste jag direkt, vi var nog båda riktigt rädda för att bli brända men kunde inte låta bli varandra.  Natten då vi låg på filtar på Christians lilla balkong, jag har aldrig känt mig så trygg i någons armar. Vi åt biggaråer oc lyssnade på Winnerbäck, pratade om livet och båda två blottade alla tankar, förflutna, oro och drömmar så visste jag bara. Vi visste.
 
Det finns bara en för mig, och det är han. 
 
Framtiden är full av planer och drömmar, och jag vet att det bara är vi som bestämmer hur långt vi kan nå. För två mer envisa personer får man gladerligen leta efter! Att vi har vår familj, vår grund och kärleken är det största jag hade kunnat önska mig. 
 
Jösses va senimental jag blir. 
 
 
 
 
 
 

Dagens Middag



Idag lagade vi baconinlindade kycklingfileer som kokade i kantarellsås.
Med basmatiris, vitlöksbröd och oliver. MUMS

mobilbilder blir meningslösa!

Nu har vi testat alla möjliga inställningar på vår nya kamera och det är så fruktansvärt roligt! Både i högstadiet och gymnasiet hoppade jag på alla fotokurser jag kunde och älskade det mer än någonting annat som stavas undervisning. Bild och foto har alltid varit min passion. Jag kunde stå i mörkerummet i timmar och framkalla analoga bilder och trots att mycket är annorlunda med digitala kameror så snappar hjärnan upp en del ur minnet. 
 
Här är ett smakprov från igår!
 





 

Årets sista bigaråer


Ryggbiff


Enkelt i höst

 
 
 
 
 




 















 
 
 
 

frukost i sängen

inte så glamouröst. Men ändå frukost i sängen!


Kvällspromenad


Lördagseftermiddag

Sitter och dricker en kopp varm oboj och lyssnar på radio. Nu ska jag snart ut och ta en promenad i stormen med C, iiiiskallt uppfriskande! Sen blir det lördag för hela slanten, ska hitta på nått extra gott att laga till middag ikväll, kanske risotto? En höstig gryta? Eller hemlagad potatisgrattäng och nått gott kött... tips ? Och mysa till det lite extra framför en film PRECIS så som en lördagskväll ska vara. Jag blir alltid retad av min bror, pappa, och Chistian för att jag överdoserar ordet mys i min vardag, men varför inte! Det finns ingenting bättre. Idag har jag varit galet trött men på riktigt bra humör, kroppen förbereder sig inför alla sömnlösa nätter, och inför förlossningen som snart väntar. Önskar verkligen att man kunde vetga NÄR, eller hur? 
 
 
Vad hittar ni andra där ute på ikväll ?
 
 
 
 
 




Misfitsminnen

När jag var yngre så lyssnade jag mycket på Misfits och Glenn Danzig som soloartist, och detta var det första jag tänkte på när jag vaknade. Jag hade nog en liten Misfits craving och det blev som så att jag för ovanlighetens skull faktiskt satte mig vid datan och skruvade upp till max, och här sitter jag nu och vrålar med. Och det är fortfarande lika bra som då. Och plötsligt förvandlades det till den gråt-fest hemma på vardagsrumsgolvet.
Detta kommer utan tvekan bli en bra dag!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kameratest


En ny dag!

God morgon! Idag jobbar C hel vilket känns jättekonstigt men det blir bara att vi skjuter upp helgen med en dag så de går ingen nöd på oss ändå. I natt satte det fart! Värkar från helvetet i flera timmar, men aldrig riktigt regelbundet. Alla förstföderskor vet hur ofta man ringer förlossningen för detta är ju helt NYTT (nya känslor, smärtor, funderingar..) och inatt var inget undantag. Ville helt enkelt bara veta om detta är normalt med "huggen" och kramperna. Och det var det.
Latensfasen.
Men regelbundet blev det inte och runt halv fyra lyckades jag somna och vaknade igen sju med en svag svag kvarstående känsla långt ner i magen.
Så vi får väl se hur dagen utvecklas. Jag tror inte det är pågång ännu, för de har jag trott allt för många gånger men haft fel, så jag hoppas ingenting! Men någongång måste det ju vara på riktigt?

Så god morgon på er!



"farmor & farfar"

Idag har Christians föräldrar
varit här och hälsar på och vi fick finaste presenten! Nämnde jag att dom är bäst?:)


Hösttips!

snygga inka-uggs från H&M ( min nya kärlek ) och kostar dessutom bara 199 :-

Kan absolut tänka mig dessa till en oversized skogshuggarskjorta, hårband och slarvigt lockat hår. Till de hade jag haft en gigantisk halsduk och enkla leggings. Åh ...
Så dessa är påväg hem till mig nu!


morgonmys med räven

har en trött liten man, som mest liknar en räv just nu, kurrandes i min famn.

När regnet öser ner finns det inte mycket som slår en varm säng, en invecklad dokumentär och en ihoprullad katt under armen


Ingen frukostmänniska

Jag kan inte minnas hur det var att INTE äta frukost! Jag var "ingen frukostmänniska" förut och kunde nästan vänta ända fram till middag. Det låter som en annan värld.
Numera vaknar jag runt fem/halv sex och magen skriiiiker efter föda. Jag får släpa mig själv till kylen. Äta, äta och äta för att sedan somna om.
-Tills nästa gång jag är hungrig.



retropåse

SNYGG!

från buppabrands vinterkollektion
http://www.buppabrand.se/


Kockkampen och tv profiler...

Är det fler som ska se kockkampen nu på tv 4 om fem minuter?

Jag gick praktik för Leif Manneström ett tag som sen ville att jag skulle jobba extra på Sjömagasinet. NEJ!! Drygare människa får man leta efter, det är inte alls den där mysiga och vänliga människa man ser på tv, utan en bitter och rent av elak man som sitter på sina höga hästar och har en köks-herarki som heter duga!

Minns hur man kom in på morgonen och skulle jobba långpass (12 timmar +) och de andra tjejerna satt och grät i omklädningsrummet och var helt knäckta... Efter bara några dagar gjorde jag likadant. Som praktikant där var man ingenting värd och det fick man snabbt veta.
Jag tänkte ett flertal gånger bara kasta kockkläderna och gå hem eftersom de enda man fick göra var att skala otroliga mängder morötter eller koka hummer... MEN Istället svalde jag nervositeten och gick in till kökschefens kontor och sa som det var. Skala morötter var någonting jag redan kunde och jag går med en gång om jag faktiskt inte fick chansen att lära mig någonting. NU.

Så timmen senare stod jag där, mitt i köket på en lördagskväll och fick styra varmköket. Vilken känsla!
Men att jobba där tackade jag nej till.

Kommer aldrig glömma känslan när jag gick därifrån med toppbetyg i väskan och stoltheten som var att jag faktiskt klarade det.


köttfärssås & spagetti

Detta är nog den mest klassiska vardagsmaten och sååå god! Värmde upp lite från storkoket jag gjorde för några dagar sen och rev över lite parmesan som svärmor tagit med från Italien.
Alla har sina egna recept på köttfärsåser,och detta har jag i min!

•Hackade katrinplommon
•Lök och vitlök
•Köttfond
•Svart vinbärsgelé
•krossade tomater
•Salt & peppar
•Grädde
•Vatten
•Svamp

Sen låter jag det stå och koka lääänge!


Femton dagar kvar!

God morgon från regnet! Vaknade nog upp på fel sida med känner att det vänder mer och mer :) Efter en stor macka med prickekorv och ännu mer oboj känner jag mig fit for fight.

NU ÄR DET BARA 15 DAGAR KVAR!
om han vill komma då han är beräknad och de känns underbart. Helt underbart.

På måndag ska vi åka och skriva på faderskapsintyg, vilket är obligatoriskt, och ska pappan ta ut föräldraledighet direkt så måste man göra det innan födseln. Då är C officiellt förälder!


mood of today


Efterlyst

Herregud va arg jag blir av att kolla på efterlyst. De funkar inte helt enkelt.

Tappa tron på mänskligheten.


Stora killen

den lille vita fyller två år idag!


Som en pöl

Vi skrattar ikapp när vi ser magen, jag är ju gigantisk nu!
Igår låg jag inne i sängen, bredde ut mig över hela dubbelsängen som en stor pöl och C kollade tv ute i soffan. Jag låg ärligt talat och kved, rapade, fes och åt plommon. Va faaaaan! Och vi båda brast ut i världens gapskratt från varsin hörna av lägenheten. När blev jag den där människan? Så jäkla ironiskt! Och underbart


smärtans klagosång

Usch, har haft en natt i smärta.. Och inte blir det regelbundet heller! Känner att det gärna får göra ont nu, sålänge de leder till någonting men jag lyckades somna några timmar och sen var de som att det började om bara.
Det trycker i hela bäckenet och höfterna, svettas, fryser,sammandragning efter sammandragning och energin tryter. Försöker äta så mycket jag bara kan för att ha ork om det nu är förlossning på gång! Jag vill så jävla gärna föda nu!!

nu blir det vila och panodil, sen ska jag försöka komma ut på en promenad och påskynda den här processen. Heja heja!


hej hjärtan

Har haft mamma här idag och fått sällskap till barnmorskan! Magen har sjunkit ner ordentligt och det känns! Lilleman är som han ska och lever rövare därinne, jag har däremot lite högt blodtryck men det är väl inte så konstigt... Några kilo går jag och släpar på men nu ska jag ha ett litet lugnare tempo.
Vi lagade lite carbonara och pratade i timmar, hon är verkligen min bästa, bästa vän. Känns inte alls som att sitta med en förälder och prata, vi har alltid roligt och tänker likadant om
i princip allt.
Jag hoppas innerligt att jag får samma relation till mina barn när de blir äldre.

Nu ska vi (jag) snart kolla på Hollywoodfruar och dricka upp min varma choklad. Vi hörs nog mer imorgon.


GODMORGON! (ännu en lista!)

Lista!
Är du:

1. Är du singel? Nej!
2. Är du lycklig? Ja, tacka gudarna för det.
3. Är du uttråkad? Har inte hunnit bli det! vaknade för 10 minuter sen.
4. Är du ledsen? nej inte för tillfället, men igår hade jag en gigantisk hormonknäpp! Skönt att man kan skratta åt det i efterhand...
5. Är du italienare? Nej, men min C är 25% italienare. Världens snyggaste dessutom.
6. Är du gravid? Ja, sen 9 månader tillbaka!
7. Är du full? Nej de va ett tag sen, senast var på en uteservering i regnet med älskling.
8. Är du en cooling? Absolut inte, är fruktansvärt mesig tills jag blir riktigt arg. Då är jag ett monster istället.
9. Är du från Irland? Nej, men skulle vilja åka dit!
10. Är dina föräldrar gifta? Dom var gifta. För läängesen! Tycker dock att mamma ska gifta sig med Rolf för dom har varit tillsammans i 15 år nu! hejja hejja!

Kärlek

1. Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Nej men början till kärlek kan ju kännas direkt, attraktion och förälskelse iallafall.
2. Har du nånsin blivit sårad? Ja, när folk runtomkring ljuger
3. Har du nånsin tänkt på en och samma kille flera gånger under natten innan du somnade? Ja, han som ligger bredvid mig om nätterna.
4. Har du gillat en kille utan att berätta det för honom? Jag vet inte, det tog himla lång tid innan jag berättade för C och ens erkände för mig själv hur mycket jag fallit för honom.
5. Har du kysst någon inom de senaste tre veckorna? Ja.
6. Har du haft en hemlig beundrare? Nej, sånt kommer väl alltid fram.
7. Är du kär? Ja!
8. Vill du gifta dig i framtiden? Ja, absolut! Gärna snart, kanske till sommaren om ekonomin vill sig väl?

10 saker två alternativ

1. Kärlek eller lust? Kärlek
2. Hår eller ögon? Ögon, intensiva blåa ögon.
3. Katt eller hund? Både katt och hund, men har just nu bara en katt.
4. Några få bästa vänner eller flertalet ”vanliga” kompisar? Några få, helt klart.
5. TV eller Internet? Internet, kan ju titta på tv därigenom.
6. Coca-cola eller Pepsi? Coca-cola, men har aldrig varit så mkt för läsk.
7. Vild utekväll eller en romantisk hemmakväll? Hemmakväll.
8. Pengar eller lycka? Lycka! (så säger väl alla fattiga? haha)
9. Dag eller natt? Önskar att jag vore nattmänniska, men är nog en kvällsmänniska. Funkar som bäst
då.
10. MSN eller mobil? Msn har jag nog inte ens längre? Är det någon som använder det?

10 ”Har du nånsin…”

1. Blivit påtagen när du försökte smita hemifrån? Ja när man var liten och packade sin lilla ryggsäck och ville ut i världen.
2. Brutit ett ben? Nej, aldrig.
3. Gjort nåt du ångrar? klart att
man nångång gjort.
4. Hoppat Bungee Jump? Nej inte
än, kommer nog aldrig hända. dödsångesten!
5. Ljugit för någon du tycker om? Har sjukt svårt för att ljuga. Syns på hela mig även om det bara är en vit lögn.
6. Ätit en hel tårta? Nej, men utmana mig nu när jag är havande och hungrig!
7. Gjort bort dig offentligt? klart! Jag tål knappt alkohol och på min bal trodde jag annat och kräktes mitt inne på tjejernas toalett. Så jävla sunkigt
och pinsamt. Låtsas som att det inte var jag trots att både min klänning och de andra tjejernas stank! Ringde taxi och bäddade ner mig.
8. Velat bli tillsammans med ditt ex igen? Ett ex är ett ex av en anledning. Så absolut inte!
9. Gråtit när ett husdjur dog? ja, fy...
10. Velat försvinna? Alla har väl haft den perioden

skit

Vad såg du på tv sist? Har igång nyhetsmorgon just nu i bakgrunden. Lyssnar på en doktor som pratar... Hypokondrin i mig växer.
Vems blogg läste du sist? Min egna. Men har en lång lista som jag går igenom varje dag.
Vad åt du sist? Hönökaka med smält ost, myms.
Vem pratade du med sist? C
Vem ringde du sist? Mamma
Vem messade du sist? C
Vad läste du sist? Nyheterna.
Vem pussade du sist? Chrillis och Lukas
Vem kramde du sist? Christian då jag kastade mig i hans armar och hade gråtattack igår. Varför? Jag kände mig tjock. Hormoner? ja.
Vem bjöd du sist på något? Elin fick trycka i sig ett par kanelbullar och varm oboy när hon var här igår. Har inte plats i frysen!
Vad köpte du sist? Minns inte? Kläder på h&m tror jag



Höstfärg

När det blir höst vill jag ha grova material och naturfärger hemma.
Här är några härliga bilder för de som gillar det lite mer industriella och kala.


bilder fran trendenser.se och Houseofphilia.se


skvallertanter

Har haft den här lilla hönan på besök idag, och helt glömt av bloggen! Nu laddar jag och C inför senaste avsnittet Breaking bad och har precis tagit en varm dusch.



inga konstigheter

här sitter jag och äter hönökaka med smält ost, dricker varm mjölk och väntar på att tvn ska vakna. Funderar lite över komiken i det hela. Komiken med en timmes sammanhängande sömn, och under just den timmen drömde jag om
skräck. Alltså skräckfilm. Jag är ju så överkänslig att jag inte klarar en endaste skräckis! Det sätter sig verkligen på psyket och jag går
runt och tror att i varenda mörk vrå eller dit min syn inte når, väntar en man med yxa, motorsåg, sönderslitet ansikte (psykiska men från terminator) eller ett litet läskigt barn och stirrar. Igår
såg jag introt till en skräckfilm, kanske rättare sagt förtexterna, och att min hjärna då skulle snappa upp
detta och i drömmen bara visa ett bildspel av läskiga ansikten med dov pianomusik till är ju lite roligt. Jag fick lixom hejda mig själv i drömmen, detta är ju inte jag rädd för?
Och då vaknade jag.
Vaknade vid halv fem och magen kändes som att den saknat mat i sju svåra år. Det bara vreed sig i smärta och obehag.
Så här sitter jag.
Jag och Rachel Ray.

God morgon



Nighty

Idag har vi gjort en massor utav matlådor till C och ätit mängder med kanelbullar tillsammans med mamma och Rolf. Fick en påse kläder i storlek 50, tänk att en liten liten kropp snart kommer att fylla dessa kläder?

Gjorde en storgryta med köttfärssås och en portion senare däckade jag innan huvudet ens mött kudden. Har börjat laga så jäkla massa mat nu och tycker att det är kul igen! Under tiden på restaurangskolan tappade jag inspirationen en del eftersom man hela tiden lagade under press, likaså att jobba i restaurangkök. Men hemma, i lugn och ro är det hur mysigt som helst!

Nu ska jag sträcka ut mig över heeela sängen och sova. Hörs imorgon!


Vecka för vecka..


Värmer magen

Jag tänker mer än ofta på hur mycket Lukas förstår och kanske hör i från magen. Han kurrar såfort han får vara nära den, tittar konstigt när det sparkar och luktar på den.
En sak vet jag och det är att han känner mina hormonsdofter för sen jag blev gravid har den här lilla vita killen varit som min egna skugga. Han är aldrig mer än en meter bakom mig även om det är så att. jag ska ta en dusch, gå på toa eller kollar på en film. Jag tror att han är en gammal själ. Och det har varit fruktansvärt skönt när jag ändå bara gått hemma, för utan det sällskapet vet jag inte hur länge jag hade klarat det.

Så jag undrar, va har ni för relation till ers djur?



En minimössa

Stickade en liten minimössa till lilleman igår som blev så himla go.


Fylla frys!

Idag har vi tagit en lååång promenad och sen bakat en massa kanelsnurror igen och dom blir nääästan lika goda som farmors!


Follow your heart

Känner mig helt nere, trött och fundersam.... Förkyld och hostar. Precis som vi alla känner oss ibland. Har pratat länge, länge med mamma i telefon och fått lite styrka och bra råd mitt i alla tankar.
Imorgon kommer både mamma och Rolf hit och äter bullar och pratar lite skit, ska bli så jävla skönt.

Så, mitt i all klagosång, vad händer idag mina små hönor? Jag ska ta på mig mina snabba skor och ta en liten promenad! Sen kaaanske det blir ännu fler bullar att baka, är ju så jäkla kul!


sträcker ut

sträcker på mig ordentligt, läser igenom alla bloggar jag har på lista och funderar frukost..
God lördagsmorgon!


inte helt fel rester

Detta lagade jag igår! Blev en riktig festmåltid som vi verkligen var värda, och att äta rester idag var verkligen inte fy skam... Är sååå mätt!

Stekte lök och svamp och blandade med balsamico och cream cheese, stekt sparris och lövbiff med rostad potatis!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3537025/images/2012/pic_5049ef97e087c31a706a022f.jpg" class="image">


20 dagar kvar


Börja dagen med detta!

Åh, Börja dagen med denna video, helt underbar!

http://www.youtube.com/watch?v=NSEd6O0bBFs


Kanelsnurror

Idag öste regnet ner utanför fönstret och jag drack varm choklad och bakade kanelbullar tills svetten rann! Lyssnade lite på p3 i bakgrunden och sjöng med lite för mig själv, lagom tills christian kom hem från jobbet doftade det nybakat i hela lägenheten.
Det är vad jag kallar vardagslyx.


Valt sida

Det går ju inte att ta miste på vilken sida Noel trivs på...


sovit uut!

somnade om kl åtta och vaknade nu...UTANKISSEPAUSER!
Känner mig verkligen utvilad, när fick jag tre timmars sammanhängande sömn sist? Går inte ens att minnas. Helt underbart.
Ska baka massa kanelbullar sen om jag hittar min bakmaskin som kanske står i förrådet.. för i så fall får jag vänta på att chrilli kommer hem, den är tung som stryk! Fast man borde kunna baka utan den?

Nu ska jag njuta av att påsarna under ögonen sakta drar sig tillbaka och äta lite frukost.



6 September höstdag

Vilken höstmorgon! Gick upp och sa hej till C när han skulle till jobbet och sprang (nästan) tillbaka till
sängen för att krypa ner under det varma täcket, åååh va härligt! Nu ska jag äta en yoghurt och förhoppningsvis krypa ner ett bra tag till :)

Sen städa lite, tända lite ljus och på med raggstrumporna.. Älskar hösten!


I vågor

Jag följde med den våg i mitt huvud som sa att jag måste köpa jackan, och bad C svänga förbi Zara efter jobbet. Fy satan va fin den var! MEN dock för liten... Så det blir ett kort farväl.
Självklart är den för liten nu tänker ni, jag bär ju några extrakilo, men den var för liten på hela mig och jag vill ha en stoor jacka där även tjocktröja får plats. Så jag letar vidare!

Ikväll har jag stickat, kollat Robinsson och ätit. Har himla konstig matlust som kommer i vågor när jag inte riktigt själv kan styra det, men det handlar bara om att få i sig all näring som går nu i slutet så även den bågen rider jag med på.
Nu är kattlådan tömd och soporna slängda så nu ska jag kasta mig under täcket och kolla Scrubs och Sex and the city.

Hoppas ni haft en bra dag


Den perfekta jackan?


BVC och familjemys

Idag var det esök hos barnmorskan och vi gjorde en sammanfattning av graviditeten, riktigt roligt och va fort det gått! Lille mannen där inne mår bara bra med en puls på 151 och jag har bara gått upp 12 kg, vilket inte är mycket alls.
Sen fikade vi lite här hemma jag, mamma och min bror och efter de kastade jag mig i sängen.
Nu väntar jag på att mannen ska komma hem från gymmet och laga mat med mig, det blir karré med persiljesmör och bakad potatis... myms!
Tills dess laddar jag upp lite med yoghurt och Robinsson.


Listor


Lovar du att vara ärlig?: Såklart, sålänge inte några frågor är för privata, men då svarar jag inte!

Du heter: Thea

Smeknamn: Den enda som har smeknamn på mig är Christian ( och mamma -" TeePee") och det brukar vara Mulen, slimetee, teeis, biiibi... ja, kärt barn har många namn.

Låt som när du är ledsen sörjer till?: Ganska olika, men efter en kort stund övergår det alltid till marcus krunegård-ibland gör man rätt, ibland gör man fel.

Beroende av: Levande ljus och dåliga tv program

Vad tror folk om dig?: Det kan ju vara svårt att veta.

Stämmer det?: -

Vad får du oftast komplimanger för?: Hur jag målar eller skriver tror jag, eller att jag är så jäkla envis.

Vad säger du för att imponera på någon?: ingen aning, om människan i fråga bara ser mig som en blond tjugoåring så krävs det inte så mycket.

Hur imponerar man på dig?: Man står för vad man tycker och är en jävel på att diskutera!

Brukar du skratta för dig själv?: vem gör inte det? :)

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: Då var dom inne för länge i mickron.. puzzzz / mamma

Var bor du?: i vår lilla by utanför göteborg

Trivs du där?: jodå, lite långt från civilisationen bara, men samtidigt helt lagom

Äger du några converse: nej, och har nog aldrig gjort.

Sprit, cider, vin eller öl: Dricker inte i vanliga fall heller, men nångång ibland kan de bli lite vin.

Brukar du bli för full: nej, dricker bara ett, två glas

Vad har du för mobil operatör: telenor

Är du allergisk mot något: Nej. Är himla glad över det, kan bara föreställa mig hur jobbigt det måste vara.

Har du haft sex idag: Nej

Hur svarar du i mobilen: Hallåå

Vem ringde du senast?: Chrillis

Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Pratade om min mardröm inatt och hur vi hade sovit, som vanligt när vi ringer på morgonen

Antal timmar sömn inatt: 3 sammanlagt men ska försöka lite till snart

Sov du ensam: ja, chrillis sov i soffan för jag väcker honom varje gång jag går upp och kissar och vrider mig, annars hade han aldrig orkat gå till jobbet. tråkigt.. Men tillfälligt!

Brukar du komma i tid: Är gärna lite tidig de gånger som går.

När mår du bra: när jag är med nån som gör mig lycklig. När jag åker bil och lyssnar på en riktigt bra låt. När jag tänker på lilla mirakelgrabben i magen och när C håller mig om halsen och kysser mig.

När blev du fotad senast: I förrgår

Hur känner du dig nu: tröött

Vanligaste färg på dina kläder: svart och beige. Rolig tjej.


Vad tycker du om fötter: tycker väl ingenting, känns praktiska!

Vad saknar du: Vår hund, C, och allt jag inte får äta!

Hade du en bra kväll igår: Ja, kollade på senaste avsnittet Breaking Bad och myste

Favorit dryck på morgonen: Mjölk!

Rakar du benen: Ja, när jag når!

När brukar du oftast gå och lägga dig: 23

Är du blyg?: väldigt sällan

Sysslar du med någon idrott: inte för tillfället, annars är ridning ett intresse! Har testat allt från innebandy, fotboll, basket, gymnastik, konståkning till skytte.

Vill du hellre ha mail än brev: nej va tråkigt! Däremot vill jag helst kunna svara via mail.


Tror du på kärlek vid första ögonkastet: absolut!

Har du spytt offentligt: Usch ja! Hade sån lång kräkperiod i början av graviditeten så jag kräktes på spårvagnen, hållplatser, utanför jobbet...

Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag: oj, den är alltid så svår. Jag vet faktiskt inte!

Är du nöjd med ditt liv: ja!

Är du bortskämd: ibland (C säger nog alltid)

Vad gör du i morgon: onsdag? iiiingenting! Kanske föder om jag själv får välja.

Vad är det värsta du vet?: Människor som äter jättesnabbt eller klunkar. Även ni som inte känner sympati med djur, era psykopater.

Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka?: Helt olika, men är ganska ekonomisk!

Vilken kändis tycker du är en bra förebild?: Ernst!

Vad längtar du till?: Min son

Har du bra vänner och äkta vänskap?: jodå

Vad använder du för shampoo?: En schampootvål från Lush, bästa som finns!

Vad är det finaste du fått?: Min familj

En speciell dag du minns: Nyår 2011/2012

Hur gammal är du: 20

Tycker du om någon just nu: ja...

Du samlar på: Ingenting tror jag. Hårsnoddar brukar samla sig på mina handleder däremot.

Gröna eller röda äppeln: gröna, men bara om dom är riktigt sådär Granny Smith gröna.

Vem ringer du när du är arg/ledsen: Elin oftast!

Gillar du golf: Har aldrig gett det en chans och känner inte att jag haft nått behov av det.

Vilken tid gick du upp idag: 08.09 senaste gången

Har du sovit i din egna säng inatt: ja

Har du strumpor på dig nu: Nej, nästan aldrig när jag är hemma

Är det okej att gråta: gråta är bra!

När grät du senast: i förrgår när jag hade ooont

Vad skulle du göra om du vann en miljon: köpa hus och skaffa körkort

Bär du glasögon eller linser: icke! Har falksyn

Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: nej, mer fjantigt att utmärka sin personliga stil efter hur dyrt plagget var

När går du upp ur sängen en helgmorgon: senast 9 typ

Har du piercing: nej bara hål i öronen

Vill du gifta dig: Ja!

Vill du ha barn: ja

Solar du ofta: aldrig

Är du bra på att laga mat: Ja om det är roligt, är ju faktiskt kock i grunden!

Är du flygrädd: Nej, men obekväm med det

Hur vig är du: Just nu? hahahaha ni skulle ha sett mig

Är du musikalisk?: Nej men hade gärna velat! Var ju en jävel blockflöjt ett tag! herregud.... Men jag gillar att sjunga! Ensam. Men bra isolering.

Vad dricker du helst när du är törstig: vatten bara

Vilken är din favoritglass: 88:an är ett säkert kort! men jag är faktiskt inte så mycket för glass

Tror du på ett liv efter döden: ja de låter fint

Tycker du om sushi: ja

Vad äter du helst när du ser på film: popcorn eller frukt

Bor dina föräldrar tillsammans: nej

Har du tandläkarskräck: nepp

Är du morgon- eller kvällsmänniska: kvälls :)

Vilken ögonfärg har du: lite blågröna tror jag

Har du någon gång gråtit dej till sömns: Nej, förstår inte riktigt hur det går till?

Biter du på naglarna: nej men jag river på dom! måste sluta

Har du skrivkramp nu: nej, men tyckte det var så vanliga frågor!


en kopp te i lugn och ro?

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3537025/images/2012/pic_5045a98de087c3262e001a2d.jpg" class="image">


nyponsoppa och film en regnig natt

Inatt somnade jag klockan fyra och bara vred mig.. Gjorde varm
nyponsoppa och åt lite morotskaks-rester i sällskap med en romantisk film. Men nu har jag vaknat! Är helt slutkörd i kroppen men tänkte snart dra igång med lite städning så jag är riktigt trött ikväll och förhoppningsvis får lite djupsömn.
Tänk va kroppen förbereder sig egentligen, graviditeten gör mig verkligen fascinerad över hur mycket man orkar, och hur många kilo kroppen orkar bära på! Det sker verkligen så många förändringar under dessa nio månader och jag är stolt över vad min kropp åstadkommit.



just nu


Falsk alarm! suck....

Jajjemen, påväg hem igen efter undersökning. Han trivs helt enkelt för
bra! Men det är ändå inte lång tid kvar, nu fick jag klartecken på att jag kan röra på mig lite mer igen, i den mån man klarar av i nionde månaden, och det känns fruuuktansvärt skönt!

Så efter en måltid på MAX och en sväng på ica är vi nu påväg hemåt igen.


Förlossning?

Nu är vi snart framme vid förlossningen, ska göra den där kontrollen eftersom
att värkarbetet verkar (hhaha) ha startat. Så nu får vi se om vi kommer hem med lillemannen eller om han vill stanna ett tag till. Känner mig trött på
att ha ont. Trött på sammandragningar
och värkar, hur mysigt det än är med magen och graviditet i allmänhet.

Ber hur som helst till gudarna att vi slipper britta som barnmorska, allt annat går bra!

Hör av mig när jag kan


with love


smattrar mot rutan

Har varit uppe större delen av natten och känt smärtor, ibland små och ibland stora. Det börjar verkligen närma sig ordentligt och kroppen gör allt för att förbereda sig. Nu är det hur som helst bättre men sjukhuset vill att jag kommer in på en koll iallafall. Så vi får se hur det blir idag, nackdelen med att inte ha bil för jag ORKAR verkligen inte med buss, byte, vänta, tåg.....

Så vi får se lite, blir det värre så åker jag väl, de handlar bara lm att följa sina instinkter! Nu ska jag ligga kvar ett tag till under täcket och lyssna på regnet blandat med Christians tunga andetag.



Äntligen kom solen perfekt till fikat!

Nu har vi fikat och haft oss, tänkte ta kort på kakan ute på altanen innan vi åt men hungern hann först och innan jag visste ordet av det var hela kalan borta! Vilken tur att jag hann ta ett fulkort inne i köket innan när jg precis lagt på glasyren. Så vi nöjer oss med den!

Pappa tog även med vaggan som vi köpte på blocket och den var så himla fin! Efter nån timmes vila ska den göras ordning med bäddning och piffas. Nyfiken?
Kände att vi ville ha en vagga vid sängkanten då både jag och christian rör på oss väldigt mycket när vi sover (jag slåss) så lilleman kommer helt enkelt inte kunna liggs mellan oss.
Att vaggan var vacker dessutom var bara ett stort plus!!



Första september

Idag är det första september, redan!
I eftermiddag kommer Pappa hit och firar lite födelsedag i efterskott, ska bjuda på morotskakan (som blev torr som en sockerkaka?) och öppna lite paket. Tur att allt är klart i förväg för jag vaknade med som himla värk i magen, då är det skönt att inte behöva anstränga sig alls.

Nu ska jag äta kak-kanter och vakna till lite :)



kvällsmat


Portabella, abergine, vitölksbröd och parmesan(olivolja på, 200 grader i ugnen i 30 min)... allt gott på en och samma tallrik och Christian log med hela ansiktet! Och jag brukar ju också tycka om detta? Haha, inland spelar sinnena mig ett spratt så nu sitter jag här med biffmacka istället och DET är gott!



Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus