nöjd kille

Idag harjag och Noel varit på BVC! Barnmorskan höll på att tappa hakan när vågen visade hela 5010 gram! Stor och frisk kille, kände mig som en riktigt stolt mamma måste jag säga.

Sen dess har jag vikt tvätt och lagat mat i massor, bland annat mina jul-köttbullar med katrinplommon och en liten liiiten nypa kanel. Så nu sitter jag och ammar och drejar över Christians tallrik. Snaaart är de min tur!

ta hand om er


tränar lite


världens bästa morgonstund

Morgonstunden jag har med Noel är helt oslagbar, vi ligger och jollrar ihop, tittar på spännande saker och hans ben och armar går i 180! Ögonen blir stora som solar så fort jag visar han ännu en leksak.
Jag beundrar honom och gosar in min mun på hans kind. Detta är kärlek.


första tiden

Jag är mer än överlycklig för att Noel finns, och jag är lycklig och tacksam för att min kropp klarade den dät dramatiska natten för fem veckor sen.

Men det är först nu jag fattat va som hänt. Tänk om. Så tänker nog de flesta med komplikationer. Och barnmorskans ord ekar i huvudet.
"du måste bearbeta"

Det gör jag, jag försöker. Jag drömmer mardrömmar om natten efter själva förlossningen, och hur mycket jag än försöker så försvinner inte en filmsnutt ur mitt huvud. Filmen är när jag vaknar upp precis innan operationen i operationsalen. Allt är jätteljust och någon lägger sin hand på min panna.
-Det är jag som är Anders, jag ska operera dig nu.
Jag tittade runt omkring mig och rummet var fyllt av människor i rockar som yrade omkring.

Det är allt. Det borde väl egentligen inte vara jobbigt? men det är det. Jag tänker på allt blod, alla slangar och de oroligaste blickarna jag sett.
Jag vill aldrig mötas av de blickarna igen.

Men här sitter jag och mår bra, ser regnet på ett annat sätt på nått vis. Fan va mesig jag känner mig, men de känns så enda in i ryggmärgen. Jag stannar upp på ett helt annat sätt.


Nu närmar sig julen

Nu när fröken zoombie (läs: jag) lämnade mitt kungarike (läs: sängen) hittade jag till min förtjusning riktigt stora vinterclementiner som C inhandlat! Åh!
Detta fenomen är för mig ett större vintertecken än snön. Och dom ska skalas läänge och med stor omsorg - inget vitt!
Hur många clementiner äter man egentligen under tiden som solen lyser med sin frånvaro?


nybadat


sådär glad...

Några sekunder senare är badtraumat ett minne blott!


sjukling

Natten har varit tuff... Noel har varit vaken och jag har hostat och hostat. C har fått ta honom mellan amningarna.
Fan och helvete.


Trött liten dam

Usch, halsontet är ett faktum och kommer så olägligt det bara går, kan jang och allt vad det heter ska inhandlad imorgon! På det har jag migrän vilket får bli refrängen i denna arma klagosång...
buhu.
En varm kopp te, mystofflor och stora armar runt om mig?
Ja tack.


Trägårn sms

Hur många av er får sms av TRÄGÅRN vaaarje fredag? min bror som bara är ett år äldre får också det. Är de alla mellan 20-25 tro?
Det är ganska bra trots allt. Som en liten påminnelse om att det är fredag. Där sitter man i soffan med Noel på tutten, tittar på nått talangprogram och äter knäckemacka, medans telefonen plingar till om VIP och spriterbjudande.

Ja just de! Då är det ju fredag tänker jag och knaprar vidare på knäcket med avokado och salt.

Vilka fina kontraster och jag avundas inte VIP-gästerna ett dugg.


Hormoner och mammakänsla

Nu är noel snart 5 veckor gammal, och jag har varit frisk i snart en vecka. Nu känns det som allt annat som inte orkades med när jag mådde som jag gjorde, kommer nu. Hormoner.
Jag är jättekänslig. Jag känner det hela tiden hur jag tar åt mig och tar till mig.

Ibland känns det som att jag skriker för döva öron.
Folk runt omkring mig ska ha en åsikt om allt. Inte bara om vårt barn utan också om mig. Jag är tjejen som alltid säger ifrån och tar inte emot vad som helst, det vet ni.
Men jag har inte haft kraften nog.

Detta satte sig i aktivetesrummet i min hjärna tidigt imorse, och de gjorde ondare och ondare ju mer jag tänkte på det. VARFÖR låter jag min omgivning lägga de kommentarer som de faktiskt gör? Och jag vet att jag pratar för mååånga nya familjer när jag säger detta.

Många nyblivna mammor känner nog likadant som jag gör nu. Åh, jag kan bara tänka mig. Det är som när folk på stan trodde att ens mage var allmän egendom, minns ni det? Och säkert ännu mer när barnen blir större så tror folk att dom vet bäst.

Och det slutar inte där. Kolla bara forumsidor som Familjeliv och Minbebis. Det som står i grunden till allt är jag-vet-bäst mentaliteten och du-är-en-sämre-mamma syndromet.
Sluta läs där, du mår inte bättre av det.

Jag vill inte bli kommenterad ang vikt, frisyr, städning, planering och våra val. ALLT HAR SIN TID. Jag är ingen tavla eller objekt fritt att kommentera. Jag är en vuxen kvinna. För det är i vanliga fall någonting jag inte brytt mig om, jag hade huggt tillbaka eller sagt ifrån ordentligt. Ibland sårar det, även om det i grunden bara är välvilja och nyfikenhet. Och även om man är mamma eller pappa själv så måste man acceptera en sak.

JAG/VI känner vårt barn bäst. Våra ord gäller och ska inte ifrågesättas. Tips och goda råd är en sak, men acceptera de faktum att det är vårt barn.

Till er som ska besöka en nybliven familj och inte riktigt vet vad som känns bra för familjen, och ni bara vill väl så vill jag bara ha de orden sagt. Låt hela tiden familjen ha utrymme till att vara en familj, ta inte över. Var vaksam och lyssna. Försök inte köra över, även om du tror att du vet bäst.

Och andas ut...
Nu ska jag se om jag kan somna om...
*h0rMonTjäj91Zzzz*


frost

Vilken fin morgon! Här är det ingen snö ännu men frosten har lagt sig på varenda grästrå och blad, åh, jag ska visa er senare.

När jag och Noel vaknade förut låg inte pappa i sängen. Gick upp och bytte blöja, ingen pappa i soffan heller. Mitt morgonhuvud kunde inte alls koppla detta. Tränar han? Har han åkt in till stan? Tittar ut genom rutan och ser honom flygandes omkring och fotografera denna morgon. Hela jag sköljdes över med ett stort leende.

Vad dagen bjuder på har vi inte riktigt bestämt, räkningar och städning i viss mån är ett faktum. Sen gör vi nått kul!


i huvudet


Romantik


Känslosvall och hormonsvettningar

Ungerfär så glamorös har min dag varit.
Jag blir sentimental och lipog för ALLT, nu senast var de How I Met Your mother och inatt var det filmen "En ängel i new york" som fick tårkanalerna att vädras. Det är nog som det ska då det vill säga. Fan va fin den filmen var, passande nog hette den Noel på engelska. Lip lip ännu mer.

Tog en timmes promenad förut med gott sällskap ( som dessutom kom hit med nybakta surdegsfrallor!!!) och svetten bara rann! Svett svett och sen eftersvettning på det

Ja som ni märker är denna bloggen allt annat än censurerad.

Men dagen till ända så har den varit riktigt bra.


världen idag

Det ärväl något vi alla tänker på mer eller mindre varje dag, och räcker att fummel-läsa Aftonbladet för att gå ner sig totalt.

Därför tänker jag dela med mig av lite positiva artiklar och rubriker

Hittade inga.


morfar på besök

Idag träffade knodden sin morfar för första gången, sen tog jag, C och Noel en riktig långpromenad i höstsolen. Det är vad som hänt idag mina vänner.


nu Checkar jag in.

Efter att mer eller mindre varit vaken (haft noels microsömn a la två timmar per dygn typ) sen i söndags morse så checkar jag nu in under täcket.


mjölkprotein

Idag var vi på besök hos bvc, jag och mamma. Herrn i huset låg hemma i migrän stackarn, så han fick sova ut ordentligt.
Noel har ont i magen, vill baaara ligga på bröstet som ni vet. Han skriker nästan lungorna ur sig stackarn ;(
Så nu vill min bvctant att jag ska undvika all mjölk ur min kost.
Vissa bebisars tarmar är inte redo för all mjölkprotein direkt, utan det kan ta någon månad innan allt är i balans. Vad jag trodde var att dom blir laktosintoleranta då, men så är det inte! Detta "växer bort".

Så det blev en förvirrad färd till ICA för att hitta mjölkfria produkter.. Jösses! Jag lider verkligen med er som har allergi, det var ju jättesvårt att hitta. Det får inte innehålla mjölkprotein, vassle, grädde, mjölkpulver...
och dessa ingredienser gömmer sig i nästan allt!

Hej julafton var det första jag tänkte.

Men mår våra magar bra, så mår vi bra!


Förlossningen jag redan glömt

När jag skrev min förlossningsberättelse så skrev jag att den var oredigerad, eftersom jag VISSTE att det säkert var saker jag glömt. Eftersom de gick lite mer än 27 timmar från att vattnet gick tills ploppet (hahah) så vore nått annat inte möjligt.
Jag har fått hem min förlossningsjournal och läst om och om igen. Gjorde jag det där? Gick jag igenom allt detta?
Att man inte minns smärtan från sin förlossning är ingen underdrift. Jag minns att det gjorde ont, att det kändes som att det brann i huden och att jag försökte stöta bort alla händer som kom nära ett tag.

Men jag skulle aldrig kunna definera den smärtan.

Med journalen i hand tänkte jag ganska snart skriva om allt så alla detaljer ( nej inte SÅNNA detaljer) kommer med.

Mest för min egna skull tror jag.


perfekta skötväskan

Här har vi den, låt mig presentera va blivande skötväska! Som jag har väntat på nya Fred Perry modelller! Den här är riktigt rymlig och efterslm vi besitter en förkärlek till detta märke så kommer den vara perfekt! Rymlig och tålig. Och snygg på vagnen.
Hittade den på nelly.com men finns i butik också.


Microsömn

Noel har knappt sovit någonting inatt, så hela morgonen har gått ut på att samla små snuttar av microsömn. Samma problem?
- sov när du är på toa
- sov medans du ammar
- lär dig tekniken att vagga liggandes och sova samtidigt, här är det lite kniven mot strupen. Slutar du vagga - skriiik!
- sov medans kaffet kokar

Eller drick extrema mängder kaffe, som vi gör. Jag dricker inte ens kaffe i vanliga fall, men nu är morgonkoppen helig. Medans Noel var hos pappa passade jag på att göra en riktigt ordentlig frukost. Grov macka med "bräck-korv" ( vet inte om de heter så, men C älskar denna korv och jag vet inte riktigt vad som definerar en bräckkorv, men vilken jag än tar i affären så verkar det vara den rätta) Avokado, vaniljyoghurt med gojibär.
herregu va mätt jag blev, och vilken tisdagsstart! Nu ska jag klä på lillen och amma och sen åker jag och mamma till BVC så Christian får sova ut lite. Det är han värd.

God morgon!


Julklappstips!

Jag ÄLSKAR när C rakat sig och de doftar nyrakat om hela kinderna!
Till pojkvän eller pappa i julklapp/farsdag present tipsar jag om pradas after shave. myms.


dålig uppdate

Ledsen för dålig uppdatering, men jag tror ni förstår att tiden går till nått (nån) annan just nu :)


sånt som fastnar

Det finns ju bara ett visst begränsat utrymme i våra hjärnor och jag tänker alltid på att när man hör onödig fakta så minns man det!= någonting viktigare puttas ut. Och hur mycket onödig fakta går man egentligen och bär på?

Lite av det jag bär på är följande:

hajen sjunker om den slutar simma, den dör inte.

Blommor vill helst bli vattnade med gårdagens vatten.

Paul McCartneys personnr är 420816.

Bebisar har bara 5 olika läten, Neh, Eewh, eh, hew och ooowhl.

Det finns raser av skalbaggar som kallar Olvonbagge och Noshörningsbagge.

Jag kan nästan varenda Beatleslåt.


Lite av det jag googlat fram till er är:
• Varmt vatten fryser snabbare än kallt.
• Det är fler som träffas av blixten än som åker fast för fildelning.
• Eskimåer använder kylskåp för att förhindra att maten fryser.
• Namnet Wendy dök för första gången upp i Peter Pan böckerna.
• Charlie Chaplin var en gång med i en Charlie Chaplin look-a-like tävling och kom trea.
• George W Bush var cheerleader när han gick i skolan.


Lite mer planering

Det blev en tur till Panduro trots allt, och vi hann även med en latte on the go och snabb måltid på husmanshaket, låter inte så illa sketet va? Det krävs bara liite, lite mer planering.

Vart i göteborg kan man amma ostört?
Åhlens! Bottenvåningen längst till höger besitter en hel lounge för oss nyblivna mammor som inte riiiktigt vant oss vid tanken att låta brösten hänga till allmän beskådning. Där finns även goa soffor, micro, skötbord.. ja.
H&M på kungsgatan följer åhlenstrenden! fråga bara efter amningsrum.

Och packa skötväska.. gånger två för säkerhets skull.

Men det gick bra! Jag ammade där det behövdes, på bussen in och hem, på restaurangen.. ja, det där med bröst och sexuellt hör helt enkelt inte ihop längre. Min hjärna (och christians) he helt kopplat bort att brösten är nått annat än en matresurs.


Lattepappa


prinsessan på ärten

jag sover mig just nu igenom ett marathon. Ett sovmarathon. Jag är så trött att ögonen knappt håller sig synliga, och jag har ändå inte sovit SÅ dåligt inatt? Antagligen behöver kroppen bara få vila lite. Tråkigt bara.
Idag skulle vi egentligen åkt iväg snabbt till panduro så dopinbjuningarna snart kan skickas iväg.


sista frosseridagen

Under ett par veckors tid ( sen Noel kom ) har jag och C frossat! Goda ostar, chips, hav av beanaise...ja ni fattar.
Idag är sista frosserikvällen! Visst så kommer jag / vi inte vara renlevnadsmänniskor eller börja på någon diet, men till en början iallafall tänka lite mer på vad jag äter.

Är ni med mig?
Ska vi göra det tillsammans?


fredagsmys


vardagslyx

Igår åt vi vad jag kan tycka var det godaste på läänge...Mangosås, hemmagjord guacamole, pepparbiff, sallad och stekta champinjoner, ååh!
Jag har aldrig gjort guacamole innan men de va jättelätt, smaka baraav hela tiden.
4 avokado
3 vitlöksklyftor
1 nypa torkad chili
Citronsaft
Olivolja
vatten
Salt o peppar

sen är det bara att mixa! Att Christian sen hade köpt kex och ostar gjorde inte kvällen sämre :)


Goodmorgon!


Noel har sovit långpanna och vi och mina bröst fattade knappt att det kunde vara sant! Vadå, inget ätandes på hela natten? AJ AJ när han väl vaknade!
Men han måste väl ha varit trött sen bvc besöket. 4460 stabila gram väger han nu, och det är ändå mindre än vad jag vägde när jag föddes.. Jösses va stor jag måste varit!

Nu får vi se om lille kärleken vill somna om efter en ordentlig måltid!


bussnervös

Aldrig innan har jag varit nervös för att åka buss.
Fram tills idag.

Jag och min lille ska åka in till mamma i göteborg och äta middag och mysa. Tänk om han bajsar på bussen? Då slutar han inte skrika förän han har fått bytt blöja. Eller hur ställer man vagnen rätt? Har jag med mig allt jag behöver?

Strunt samma, barn har skrikit på bussar innan och alla har en första gång i allt!

Önska mig lycka till


mammaledig


visdomsord


just nu går min längtan till

1. brända mandlar
2. långa vinterpromenader
3. rakade ben !
4. glass med varma hallon
5. Julpynt
5. att tatueramig igen
6. massor av romantik



en sån dag

Okej. Noel har sovit en halvtimme sedan 4 imorse, han har ont i magen... Och det finns INGENTINGjag kan göra åt det. Jag går och vaggar honom, kör han i vagnen, han äter, ligger hud mot hud...
ingenting.

Det känns tufft idag, jag vet att jag gör det bästa jag kan.


plock ur arkivet

Denna bilden är tagen för nått år sen på ikea. Jag hade för bara nånmånad sen tagit mig ur ett kasst förhållande och bodde själv. Jag älskar detta fotot, och minnet från den tiden för jag var inte ledsen eller uppriven alls. Däremot glad, blickade framåt och kunde andas igen, och kort därefter träffade jag min Christian.

Vi togspårvagnen hem i ösregnet med karonger större än oss själva och skrattade åt idiotin. Jag vinkade av Elin vid järntorget och fortsatte hem. Minns hur jag släpade hem allt från spårvagnen vilket iprincip var omöjligt, sedan spenderade jag natten med högsta volym Melissa Horn, alldeles för mycket rosévin och dansaderunt bland alla skruvar. Galenskap kan tyckas, men just där ochdå hittade jag tillbaka till mig själv.


håller låga

noel håller låga här hemma kan jag säga, och begreppet att veta att man lever är nästan en underdrift.

Jag sitter med tuttarna i vädret, var femte minut har dom besök nu vid kvällstid, Noel har sin skriktimme, Christian yrar och slumrar av utmattning medans han av automatik går och vaggar katten. Åhnej! Klockan är åtta och vi har inte ätit middag, eller oj, vi har inte ätit frukost... Så vi äter, i skift.

Men fan va underbart det är.


lchf

grekisk sallad
grillad hallomi
oxkött
café de paris sås
tiggande katt

Behöver jag säga mer?


sunday

oj va kreativa rubriker..
Har haft de tuffaste dygnet på ett bra tag och försöker just nu samla ihop mig själv som människa. Äter frukost och fyller på kraft-depåt.

hörs sen


Annorlunda skötväskor

En skötväska för mig ska vara stor, ha många fack och vara praktisk. Den ska fungera som en handväska men också neutral då Christian ska kunna ha den utan att skämmas. Den ska passa till allt.

Jag gillar inte riktigt de klassiska skötväskorna man köper ifrån barnvagnsleverantörer eller kända babymärken. Varför? För att de är tråkiga, oftast plastiga och det skriker skötväska om hela axeln.

Så jag har letat fram några alternativ till er som också är i jakt, eller ni som bara vill ha en snygg väska!

1. Friis & co
2. NYPD
3. A. nordin
4. Tiger of sweden






En lördagsmorgon

God morgon! Noel är nymatad och nöjd och fick krypa ner vid pappas varma bröst och somnade där som en stock! Så nu äter jag lite frukost sålänge och väntar på att mina gossar ska vakna till liv efter vad jag uppfattade som en hård natt.
Så här sitter jag och den tredje gossen i hemmet som ÄLSKAR melon. Han får smygstarta på frukosten och blir överlycklig. Ölkorv, grapejuice och melon. Vilken lördag detta kommer att bli!

Idag ska saker upp på blocket ( jag vet.. jag har inte hunnit ), försäkringskassan ska uppdateras, uppföljningssamtal med sjukhuset, tvätt ska vikas, köttet som fått koka i snart ett dygn ska bli köttsoppa och jag ska bannemig raka benen! Tänk va kallt de kommer bli nu när vinterpälsen försvinner. Och va gott de ska bli med soppan...


Goood morgon!


Amning inlägg imorgon

Jag vet att jag har både en del gravida och en del nyblivna mammorsom läser här, och jag känner att jag måste skriva om det här med amning. Hinner inte nu, men de kommer imorgon.

amning är så jäkla laddat ämne har jag märkt.

Hur ser DU på amning?


Väcker misstankar?

Undra om denna statusuppdatering väcker några misstankar om vem som styr skutan på min facebook?


Noels önskelista från Zara

Helt underbara plagg hittade jag nu när jag satt och dösurfa. En sak är säker, och det är att den dagen jag åker in till stan, så är Zara de första jag besöker!
Sitter och "åhhh"ar mig och "nääämen"ar mig till allt!


simplicity

från h&ms rea


tröött

Det blir mycket tröttprat här på bloggen just nu, och idag ska JAG vila ut. Igår kväll tog all aktivitet ut sin rätt och sjukhuset ville att jag skulle åka in. Dock kommer jag inte göra det, om jag inte svimmar av helt. Och det förstod sjuksköterskan, för jag är så TRÖTT på sjukhus nu.
Men blev bättre under natten och nu återstår bara vilan.

Nästa vecka ska jag må bra!



Utedag!

Självklart hade vi inte med oss kameran idag, men vi tog en promenad till bvc i förmiddags, sen vidare till apoteket och avslutade med en kaffe på caféet nere i byn och träffade Elin! Här har det verkligen varit så himla fint väder heeela dagen, och äntligen kunde jag få ta del av det. Dock känns det nu med frossa och magont... men det var det ändå värt!


i drömmarnas värld

Min lille prins ligger mot mitt bröst och drömmer... Han har legat här och myst mot min hals i över två timmar och det är sååå gott. Jag snosar tillbaka ibland och möts av ett litet gott gnäll.

Nu måste jag väcka denna lilla skönhet om vi ska hinna äta innan bvc besöket.


Goood morgon!

Jösses! JAG har fått sova en hel natt!
Känns nästan märklig med dessa sju timmar, jag är nog inte van men guu va undrbart, har sovit som en sessa och hade inte tackat nej till ytterligare några.

Nu startar vi denna dag!


nothing on the tv

Låten jag haft på hjärnan heeela dagen. måste googla vad den heter..
RAZORLIGHT- AMERICA

Och den stämmer in så himla bra.
There's nothing on the tv, nothing on the radio that mean so much to me. Allt känns så litet, allt som sägs låter som nonsens i mina öron.
För ingenting spelar någon roll.
Förutom en sak.
Min familj.


och nu är det inte bilder på alla, självklart är Crillis familj inräknad, min pappa, mina systrar!


hårfärgen

ignorera ica-kassarna under mina ögon, såhär blev resultatet. Funderar på mörkare?


en såndära onsdag

God morgon, eller god middag. Här har det inte varit många sekunder då mina ögon varit slutna, varken inatt eller idag. Men vad gör det?

Idag ska jag sälja av lite grejer som vi inte vill ha, eller som bara står ivägen! Ska bli skönt att bli av med det, om jag nu finner tid.

puss sålänge


Världens bästa mamma/styrka

kom hem vid två tiden helt utmattad! Noel likaså, det är tufft att vara borta en hel dag just nu. Jag och mamma åt pizza och sen slocknade både jag och lillemannen. Väcktes av christian när han kom hem och då hade mamma städat hela lägenheten. Fan vad jag älskar henne, utan henne hade jag inte klarat detta. Vi pratar om allt, hon peppar mig nått otroligt mycket och finns där för min lilla familj.
Allkärlek till henne idag!

Nu är jag förhoppningsvis klar med sjukhus ett tag, hoppas verkligen det. För nu vill jag bli stark igen.




järn och bb fika

Ligger inne på rum 17 och har fått bb fika! Vilka minnen! Har nog aldrig ätit så många mackor som under våra dygn här.

Snaaart hemgång!
Först en hamburgare på Max mån tro...


blod, mera blod!

Nu är jag, mamma och Noel på väg till sjukhuset, ska kolla mina värden och kanske fylla på med en påse blod. Efter två timmars sömn känner jag mig på topp inför detta!


Ett nattligt nöje


kvällskontrast och döden

Satt med Noel halvt sovandes på bröstet och kollade på "Jenny Strömstedt" som är nått nytt program på tv 4 för oss kvällsugglor.
Jag fann det inte så intressant dock, men kontrasten mellan Jan Guillou och hollywoodfrun Gunilla Persson i samma soffa gjorde att jag ändå blev såpass tillfredställd att jag inte valde att byta kanal.

Dessa människor satt och smattrade på, smutskastade och levererade helt enkelt lättsmällt kvällunderhållning. Ingenting dom tar upp gör att hjärnan behöver startas och arbeta.
Hjärngegg kan man kalla det.

Sen kommer nästa gäst.
Kristian (trummis i Sugarplum fairy)

Kristian har inte många veckor kvar att leva. Han är 29 år och har en allvarlig form av cancer. Igen.
Jenny, som är programledare byter nu ämne till döden. Brevid Kristian sitter hans bandmedlemmar och gråter under sina moderätta hipsterhattar.
det blir riktigt tungt och Kristian berättar. Jag sväljer en extra gång och börjar själv reflektera.
Några minuter senare berättar han om sin blogg, inte på ett skrytsamt sätt som många andra, och jag går in på google och letar.
Noel sover hårt på mitt bröst.

Jag börjar läsa. Fan vilken fin människa.

På tv vänder sig programledaren åter igen mot Guillou, och genom LCDn kan jag nästan känna hans skam.
"Det är inte ofta i tv som program får sådana hör kontraster. Hade jag vetat att vi skulle möta Kristian efter pausen så hade jag aldrig kunnat sitta här och pratat om något så orelevant som pengar och såpakändisar" säger han och fortsätter. "Jag skäms"

Senuppträder Sugarplum fairy och eftertexterna börjar rulla.

Från att ha gått till ett program med hjärngegga, funderar jag nu själv på livet. Och döden.

Egentligen är allt annat ganska orelevant, och det borde inte behövas en ung kille nära döden för oss att förstå det. Förstå vad som är viktigt och inte, eller hur?

Nu ska jag försöka falla in i Noels rytm och somna. Mitt lilla liv som ligger tryggt mot mitt bröst och knorror.
Det ända som är viktigt.

Kristians blogg: http://ikroppenmin.blogspot.se

God natt




En helt vanlig måndag

Okejdå, om du tjatar så kan jag väl äta SMÖRGÅSTÅRTA till kvällsmat.
Ett halleluja-moment helt enkelt.


ett litet besök

blev ett besök hos bvc idag för mätning och viktkoll!
Nyfödd vikt: 4005 g
Nu: 4030 g
Längd: 51 cm
Nu: 53 cm
Huvudomfång då: 33 cm
Nu: 35,5 cm


begränsningar

Nix och nej.
Det går helt enkelt inte ihop sig idag, och det är bara för mig att acceptera.


Kaka på kaka

Morgondagen ger mig en STOR klump i magen samtidigt som jag tänker vara positiv.
Christian ska jobba första dagen imorgon och det betyder att jag ska ta natten. Och kl 7 imorgon ska jag iväg till BB och få mer blod, vilket betyder att jag måste få i mig en ordentlig frukost. Och innan dess måste lilla grodan ha mat, bytas på och kläs på. Och jag måste pumpa.
Är det någon idé att jag går och lägger mig?

Envis som jag är vill jag ändå vara vaken och se solsidan nu kl åtta...

Men detta kommer att gå bra!


the look

Pannband - h&m
Parkas - monki
Tröja - h&m
Leggings - la redoute
Uggs - h&m
Sjal - indiska
Solglasögon - monki


Lördagskväll made in heaven

Brieost, parma, grissini, blåmögel, gorgonzola, camenbert, kex, gräddmögel..... åh! Hur bra får man ha det?
Kvällen spenderades med en bra film och välsignades med livets goda ( aaahmen!) och ett par stora armar som omfamnade både mig och mina mys-innetofflor. Noel sov mestadels och när han var vaken kompliterade han kvällen med sitt bästaste bästaste humör.
Sen att han vaknade kl fyra imorse är en helt annan historia.

Nu har jag morgonpumpat och ska faktiskt sova vidare en stund!

Godmorgon för första gången idag!


Höstsol


mera mys

ikväll blir det ostbricka ( igeeen! Jag vet, men åh så gott! ) och lite god parmaskinka... Men Noel sover som en stock och Christian likaså, det kan bara betyda en sak - skrikfäZzzt inväntas om några timmar. Noel höll ton en stund under vår korta promenad och sen slocknade han mätt och belåten. Men det var några timmar sen, men vi kommer nog mötas av den där lillemysige lill-farbror'n och inte gapugglan, hoppas! Sitter på nålarhär framför körslaget :)
Å andra sidan, vad är inte mysigare än hans lilla fågelkvitter med stora stora ögon och tittar oss rakt in i ögonen.
All ost i världen kan slänga sig i backen då!

Hur som helst, ha en riktigt bra lördagskväll!


Avslöjad

Vi är ute på promenad, syns inte alls att jag spenderat några månader inomhus...
pälsen är mer tan än mitt ansikte.
Italienaren vid sidan pm gör inte saken bättre, så att säga.

men mysigt har vi!


Lördag den 6 oktober

Tiden går verkligen fort måste jag säga, nu är det redan två veckor sen vattnet gick! Och här sitter vi nu och det känns som igår, fast ändå inte. Gick jag verkligen igenom den där regniga söndagen?
Idag står bara mys på schemat, ska skriva lite dopinbjudningar också!

Hoppas ni får en bra dag!


Ett mentalt fotografi

Från andra änden av soffan träffas min blick av detta, det är en syn jag vill spara på näthinnan för alltid. Ett mentalt fotografi.


tjenaa


tur att man inte är nervös menar jag..

Capuccino, kvalitetsläsning (?) och kanelbulle. Då spelar de ingen större roll hur håret blir


Morgonen

05.20 Vaknar upp i två pölar och hormonsvettas som om jag vore nyduschad. Christian hade nyss försökt lägga sig under mitt täcke och var i chock.

05.25 Lilleman får mat. Hallelujha moment.

05.30 C får ta över, jag måste tömma dessa brö'n innan vi drunknar i sömnen!

05.40 Glömde telefonen i sovrummet. En halvtimme spenderas med pumpljudet och stirr in i väggen. I mörkret.

06.00 Alla sover!

08.30 God moorgon säger Nolis! Maaat! säger han sen.

08.31 Att vara morgontrött existerar inte.

08.33 Samtisigt som jag värmer mjölk så monterar jag på pumpen och tröstar noel på andra axeln vilket för att de brö'a som inte är i maskinen blir galet och droppar ner te knäna. Typ.

08.34 Jodå, men detta går ju bra.

09.00 Noel äter, somnar, fiser, myser.

09.30 Sover hårt på mamma.
Jag känner mig fan som superwoman! Nu väntar jag på att mannen ska vakna så jag kan duscha... Sen ska en efterlängtad frukost inträffa på soffbordet följt av ett frisörbesök.

Och dessutom lyser solen.


God morgon!




minagrabbar

Det är precis såhär alla regniga dagar borde te sig?

Ligger just nu i sängen och försöker vila kroppen, men så fort jag sluter ögonen tänker jag bara på JUL och Noels dop. Jag har hittat en riktigt mysig kyrka nu som jag ska ringa imorgon! Åh.. Bordsdekoration!
Vad ska det vara för tårta?
Vilka ska komma?
Vad ska vi ha på oss?
Vem ska sjunga låten?
Vad ska han få för presenter?



Jag älskar't!



Officiell pappa firas

nu är mamma här och vaggar en sovande Noel i famnen. Vi har nyss varit och skrivit på faderskapsbeviset och det var mäktigt. Trots självklarheten är det nu självklart för alla myndigheter.
Men jag blir rädd för vad som skulle skett om jag faktiskt strukit med... Noel hade blivit omhändetagen av socialen och C hade fåttgöra dna test osv och gått igenom en lång process..

ALLA ni som väntar barn:
SKRIV INTYGET I FÖRVÄG


Ett brev på posten


vadå tidsuppfattning?

Jag och lillen bor i princip i soffan. Jag pumpar, han äter, vi sover på vår filtoch då och då tar vi en promenad till toan och byter blöja. Snaaart kommer vi (läs jag) kunna röra på oss mer.
Men det där med tidsuppfattningen! Vadå tidsuppfattning? Mellan halv två och halv fem idag sov vi middag, på tv kom reklam för Bonde söker fru som kommer kl åtta ikväll. Woho! det ska vi se sen till kvällen tänker jag.
Men det är ju kväll?! Och klockan kommer slå åtta innan jag ens hinner ta en dusch.
Vilket jag faktiskt måste försöka göra...
Nu.


10 dagar

Väger nu 3920 stolta gram!


En mysig stund

Christian har nog varit uppe hela natten med Noel som inte alls kommit till ro för att sova.. Jag har fått sova och smög upp ur sängen nu för att sätta mig under filten, kolla på nyhetsmorgon och pumpar mina brö'n. Idag kommer Barnmorskan hit för det första hembesöket. Nolis ska vägas, undersökas, och sen blir det nog bara att sitta och tjöta. Ska fundera ut lite frågor nu i förväg...

Färgerna är som vackrast ute nu, eller hur? Jag och C som är fotonördar blir helt till oss av röda löv längst trottoaren eller en rostig gammal brevlåda. Igår var mamma här och mötte upp oss när vi gick gatan upp, och C knäppte dessa bilder, visst är det fint?


och lyxen slutar inte där..

För är det premiär så är det!


Tisdagslyx

Läkaren säger att en blodig stek om dagen gör susen.
Jag säger inte emot!


Min oredigerade förlossningsberättelse!

17.00 Lördag. Bööööl. Extremt ledsen Och höggravid kryper jag upp i Christians famn och snorar ner hela axeln. Jag kommer aldrig föda. Detta är säkert bara en illusion. Jag vill träffa min son, varför villhan inte komma?
17.30 Gråt hjälpte inte. Jag ger upp.
20.00 När körslaget började så började de även sippra vatten... Åh va pinsamt, sa jag till Christian, jag har kissat på mig!
20.02 Eller har jag det? Vi tar en promenad.
20.20 Börjar tro att det faktiskt är vatten. Efter tre trosbyten.
20.21 Är det en värk?
20.30 Jo då, visst är det värkar.
21.00 Ringer förlossningen och förklarar läget. "Jag tänker ju inte åka in i onödan, de kanske bara är falskt alarm."
21.10 Blir ombedd att ta panodil och klocka värkar, försök sova. Var här kl 08.00 imorgon så gör vi en kontroll om de inte blivit regelbundet.Det var då ca 13-10 min mellanrum, men inte helt regelbundet.
23.00 Vadå sova?! Det gör ju skitont.Vi laddar upp med att äta. Lasagne, knäckebröd och nyponsoppa.
06.00 Vaknar, har vaknat var 5 minut hela natten. Ont i hela kroppen. Trodde jag. Att kalla det där smärta nu i efterhand är ju ett stort skämt.
07.00 Pappa plingar på dörren och ska köra oss till sjukhuset. Han hade tappat sin mobil i toaletten på morgonen och var aningen stissig.
07.40 Svänger förbi drive in. Tar en frukost på vägen. Som inte gick att äta.
08.00 Framme! Öppen 3 cm! Sedärja!
08.10 "Gå ut och gå nån timme" ÄR HON GALEN?
09.00 Kan inte gå mer. Värkarna avlöser varandra.
10.00 Öppen ca fyra cm, värkarna slutar vara regelbundna...
12.00 Ligger i badet, får in lunch. christian köper yoghurt och choklad till mig istället.
14.00 ( här börjar tidsuppfattningen helt brista) Nu får jag värkstimulerande dropp! Får frågan om smärtlidring. Nej tack, en alvedon räcker, säger jag.
14.10 HERREGUD! För stor dos dropp? Kan inte andas imellan.
15.00 Här vaggar jag, fram och tillbaka och hänger på Christian.
17.00 Får testa lustgasen. Håller på att kräkas. Fan, tänkte jag.
19.00 Gör de så ont att jag inte vet var jag ska ta vägen. Tror att jag är öppen 8 cm vi den tiden så jag lägger mig ner.
20.00 Skakar... Hej där lustgasen! Vi får en himla fin connection helt plötsligt! Jag och Christian börjar få det himla roligt. Fnittrar och skrattar som aldrig förr. Börjar nynna på "ge mig en öl, så ska du se jag vaknar till..."
21.00 Får i mig lite drickyoghurt och får gå och kissa. Kändes som att jag skulle föda där och då, mitt på porslinstronen.
22.40 Känner behov att ha benen högt och ber sköterskorna om att lägga upp knäna på ställningen.
23.00 Helt okontrollerat börjar min kropp krysta, mycket! Ofta!
23.03 Får akupunktur i tårna. Fastän att jag sa att jag inte ville.
23.05 "förlåt, men de känns som att jag kommer bajsa på er nu", säger jag till tanterna mellan mins ben. Vet fortfarande inte om jag gjorde det. Tur det.
23.10 Smärta?!! Iiiiiiih.
"vi ser håret"
"3 krystar kvar"
Jag skriker inte. Jag klämmer Camillas hand med min vänsterhand och Christian med högern.
23.23 Och där kom han! Jag förstod ingeting när dom la upp honom på mitt bröst. En kort stund fick han ligga där.
23.30 Moderkakan är fortfarande inte ute och jag fick använda lustgas för att krysta ut den. De 6 barnmorskorna + läkare började nu flacka med blickarna, se nervösa ut och pratade med Christian. Lustgasen fick alla att låta som duvor så jag förstod ingenting. Jag gav Noel till C efter att han klippt navelsträngen. Det kändes att allt inte stod rätt till.
23.35 Från andra sidan rummet såg C hur det forsade ut blod, dom ställde en spann under mig. Det blev svart framför ögonen med jämna mellanrum och det sista jag minns är hur läkaren där inne tryckte upp hela armen i .... ja.
23.40 Blev jag medvetslös och körd till operation. Christian blev förflyttad till bb. Men en nyfödd son.
23.50 Vaknar när dom trycker ner slangar i halsen. Blir sövd snabbt därefter.
03.30 Vaknar upp i ett mörkt rum. Trodde några sekunder att jag var död. Blir väckt av sköterkan Marcus och det första jag säger är " ta mig till min familj, annars kan det bli problem här"
03.32 Marcus öppnar dörren för läkaren Anders som opererat mig, tillsammans med 14 andra personer som fanns vid operationen.
Moderkakan var trasig och fick opereras ut. Jag hade förloras nästan 4 liter blod. Anders säger att jag kunde strykt med och jag tänker bara på C och min son.
Klockan fyra ska jag få komma därifrån. Jag räknar minuterna. Marcus säger till mig att sova men istället stirrar jag mig blind på klockan.
03.50 Kommer barnmoskan Camilla och pratar med mig. Noel mår bra. Du är stark, du lever.
04.10 Kommer barnmoskan och Christian och hämtar mig, det känns helt otroligt. Jag är fortfarande ganska groggy men förstår vad som händer. Jag blir körd till rummet med dropp och en påse blod.
04.30 får jag min son i famnen, och allt jag nyss gått igenom spelar verkligen ingen roll.

Att bli människa igen tar ett tag, och vid nyår räknar vi med att jag är fullt återställd men redan nästa vecka ska mina värden vara någolunda stabila! I dagsläget har jag börjat få tillbaka min ansiktsfärg och får ta korta, korta promenader men hela tiden ha koll på symptomen. Så fort noel ligger i min famn känner jag ingen smärta alls.

Och klarade mig på endast lustgas och alvedon!

Att föda barn var den mest otroliga upplevelsen jag någonsin hade kunnat föreställa mig. Smärtan GÅR inte att jämföra med någonting annat, men det går fort! Och belöningen går ju inte att jämföra med någonting annat. Och tiden försvann! Alla känslor....



Min älskade känguru unge

Det är fyra kilo ren kärlek. Ren stolthet.
Ordspråket "morgonstund har guld i mun" har aldrig prickat så rätt som just nu.


God(pump)Morgon!

Vaknade upp i pölar och bröst som stenar. Faaaan, Jag har sovit i åttatimmar utan att pumpa! Smärtan. Får rusa upp ur sängen och stressa ihop delarna medans kaklet, Christian, Noel och köksbänken fick ta del av en liten morgondusch i ottan!

Men nu så, nu sitter jag på min plats och myser. Att behöva tömma brösten är som att vara kissig. Extremt. På två ställen.

God morgon mina fina! Nu ser vi till att vi tar vara på dagen.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3537025/images/2012/pic_506a8ccf9606ee2ba90d9d68.jpg" class="image">


Vad tänker kassörskan nu?

Alla som har fött vet nog hur magen kan vara efteråt.
KATASTROF!
Och nu gör det så ont att de inte fungerar längre. Mamma tipsadeom microlax och jag tänkte direkt att det kanske är nått ica har i sittminiapotek, för jag vill ha det NU.
Så Christian fick ringa till affären och fråga om dom har nått laxerande. Klockan halv tio på en måndag.

Så nu sprang han ner till affären innan dom stänger.

Fjnderar på att skicka med en beställning på en gurka och vasselin också bara för att kunna få fantasin om kassörskans min och tankar när min två meter långa tatuerade man står och ska betala....

hjahahaahah


Crescent trike eller inte...

Efter vår korta promenad igår börjar jag tvivla på barnvagnen vi köpt. Det är en Crescent trike, alltså en trehjuling. Jätte bra inne i affärer och smidig att manövrera på plan mark, men i backar eller upp och ner för trottoarkanter så blir den riktigt ostabil! Hur kommer det då kännas när man åker buss?
Ni mammor som läser, va har ni för vagn? Och framförallt, är ni nöjda med den?
Har letat reda på kvittot eftersom vi fortfarande har ångerrätt, men nu börjar sökandet på vagn. Igen.

Men det gör ingenting, det är ju inte lätt att veta vilken vagn som passar just vår familj! Så nu kommer jag vara en vagnoholic ett tag framöver om vi väljer att byta.

Nu ska vi försöka få Noel att sova lite och själv ta igen några välbehövda timmar! :)


Hade kanske inte tackat nej just nu till hur mitt kylskåp en gång såg ut..


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus