2012

Sammanfattning av 2012

Beskriv året med tre ord
Omvälvande, kärleksfyllt och oroande

Vilka ser du som de största händelserna under året?
Jag krystade ut en grabb på 4 kilo. Av ren viljekraft. Utan smärtlindring. De känns nog som en himla stor händelse!

Har du blivit bättre på något?
JA! Att lyssna på mig själv, mina instinker och min kropp. Har lixom lagt ner det är med att inte lita på magkänslan och jag mår så sjukt mycket bättre! Jag och min kropp sammarbetar! Och så är jag bättre på att värdesätta min omgivning och värdesätta energin.

Gjorde du något du aldrig gjort förut?
Blev gravid, blev mamma, sa upp mig från TVÅ jobb, började sticka (?!), planerade dop, opererades. Ja men jo, en del!

Vad var extra dåligt med året?
Mina humörsvängningar och allt jobbigt jag och C har gått igenom för att komma dit vi är idag i vårat förhållande. Och när jag fick foglossning...blä.

Vad var extra bra?
Mina två spa-vistelser! Och egentligen att jag var en nålspets ifrån att dö. Tycker jag nu i efterhand. För dagarna efteråt omvärderade jag allt. Första promenaden minns jag så himla väl, hur träden ändrat färg, hur hösten luktade och hur underbar familj jag har. Fan va klyshigt det låter, men så var det.
Jag stannade upp i allt.

Vad lyssnade du på?
Oscar danielsson-besvärjelsen. Och i några veckors tid mitt kolikbarn.......

Vad skrattade du åt?
Hur stor jag blev! Och när jag hoppade som en groda, jag och C vek oss av skratt. Humörsvängningarna... Även mängderna mat kunde vara roande i rättans tid. Som ni hör var jag mestadels gravid detta år.

Vad grät du till?
Allt från The Hills till Oprah, söta djur, för små kläder, godissug, när christian var tyst för länge, när jag råkade gå in i duschen och vattnet inte hunnit värmas upp... Ja, som sagt.

Lärde du känna några nya människor?
Allt mammor!


Och så slutligen; dina planer inför 2013?
Bli nyttigare, säkrare och våga lite mer

Gott nytt år och god fortsättning älskade läsare!


Nu ser jag fram emot nästa år då jag ska få bevittna alla Noels framsteg, första orden, första maten, stegen... Växa!


2012 Januari

Januari var enmånad av spänning och otroligt mycket kärlek! Nyår spenderades på spa med min man och årets skålades in på vår balkong med kaffe tillsammans med C och mun alldeles nydumpade bror. Jag bar min rosa Onepeace kvällen till ära!

Den 18 januari skulle jag haft mens, men icke! Månaders av försök, alla möjliga myter, pricka-in-rätt-sekund, ändrad kost, folsyra... you name it, var över. Vi hade lyckats. Noel byggde bo i min mage. JAG BLEV GRAVID!

The day you were made!


efter juluppehållet

God morgon! Nu känns det som evigheter sen jag skrev här, visst? Dagen innan dopparedagen kom min pappa hit och vi åt gott och pratade fram till småtimmarna. Sen tog vi bilen och överaskade C som var i halmstad på julaftons morgon och vi firade jul med hans familj, han blev överlycklig. Juldagen spenderades i stugan med mamma och vi hann även med att hälsa på min farmor en sväng. Nu har vi landat hemma, Noel är nöjd och idag ska mommo passa honom så att vi kan springa på lite mellandagsrea! Senast jag var i stan var innan foglossningen, alltså mer än ett halvår sen vilket gör att även reakläderna kommer vara nya för mig. Längtar!


Presenttips

Det kanske är sent påkommet, men här är ett perfekt ge-bort tips nu i juletider. Saffrans-knäckebrödet som ni skådade degen av förut. Kalasgott och fint att ta med om man ska bort.


de finaste

inred med känslor!

Här är Noels lille fotavtryck, 6 v gammal.


bakar saffransknäcke


goa små fötter


nybäddat

Fick hem detta bädset igår från H&M, älskar orm-imitationen och kuddarna. Nytvättat, nybäddat... Vi kommer slockna som stenar.


allvarligt topshop

Grymt snygga skor nu till våren... Har en ganska ordentlig crush på de vinröda!


bästa helgen

Jag och prinsen har PF ( pappafritt ) här hemma för tillfället! C är nere i halmstad hos sin familj och jag och Noel har mysdagar. Imorgon är de tremånadersvaccin för älsklingen. Jag tänker inte se på.
Så mamma kommer hit så jag väntar utanför. Mitt mammahjärta blöder av självaste tanken av att han kommer få ont. Ja, precis så fjantig är jag.
Sen kommer min lilla Elin hit på kvällen och lagar mat och myser med vad jag hoppas kommer vara en glad kille helt utan biverkningar. Och på söndag kommer pappa och vi ska gotta ner oss i soffan, äta gott och spela bingolotto och sen siver han över!
Låter som att vi har en pretty damn good helg att vänta oss!
Om inte världen väljer att gå under då det vill säga.





staden vaknar

God morgon göteborg kände jag för att tjuta ut på altanen över hela eriksberg.
De gjorde jag inte. Jag viskade det tyst till Noel istället. Staden började vakna, trötta hussar var ute med sina små längst kajen, hurtiga mammor hade tgit på sig gympaskorna och powerwalkat fram de krav dom tillsammans med stora delar av mammasamhället ställt på sig själv. Så där traskar hon.
Det är alltid lika berusande att analysera folkskaror, eller hur? Vad jobbar han med? Vad längtar hon efter? Och vem är jag för de som analyserar mig.

Nu är vi vakna, och jag känner mig faktiskt riktigt utvilad. Det var ett tag sen. Nu ska jag ta en kopp te och mysa med min lille.
puss!


en bästa vän

det blev ingen bakning igår, däremot många skratt blandat med allvar, tårar och lycka. Det är precis vid sånna där tillfällen det är bra med en bästa vän, för att bara kunna glömma, minnas, ifrågesätta och prata. Jag och tant Ida har känt varann i 9 år snart och gått igenom det mesta ihop. Alla förstagrejer jag har delar jag med denna tjej och även om våra liv och vardagar numera skiljer sig som oljan i vattnet så förstår vi varandra. Och under dagar som igår behövde jag detta lättsamma och oroslösa samtal mer än någonsin.

Idag ska jag och Noel hem till mamma och komma ifrån lite, passa på att mysa och förhoppningsvis laga punkteringen på den saaatans vagnen. Samma dag som första snön föll valde det ena däcket att ge upp, va fan?

Nej hörrö ni. Nu börjar lillman knorra och vakna sakta men säkert och jag ska fortsätta packa lillväskan min.


frukost

långfrukost med tända ljus och en grinig liten, liten man.


tredje advent

Vaknade av min sons leende tätt intil mig, kan en dag ens börja bättre? Idag kommer tant Ida och vi ska baka lite saffransbröd hade jag tänkt. Eller ett gäng lussekatter. Hoppas ni får en fin dag!


smart till di små!


Munchkin Fresh Food Feeder har ett greppvänligt handtag och en nätbehållare som gör att barnet kan få i sig färsk, tillagad mat utan att riskera att sätta i halsen. Lägg i en bit frukt, grönsaker eller kött i nätbehållaren och tillslut den. Barnet kan sedan tugga och suga själv och få i sig färsk mat i lagom stora bitar. Fryst frukt är perfekt när barnet får tänder då det svalkar samtidigt som barnet får i sig god fruktsaft.


en mulen dag

Så vi har hållt oss inne hela långa dagen och kollat kassa program, skrivit önskelistor och ätit gårdagens rester. Nu ligger jag och C raklånga i varsin soffa och ska dricka lite glögg.

imorgon fyller min kärlek 12 veckor


ÖNSKELISTAN !

1. sovskjorta från H&M

2. Mysisar från H&M

3. Kristallkrona från lantligahem.se

4. espressomaskin från kaffegrossisten.se

5. Presentkort på body shop

6. Ljusbricka från Chilli

7. Uuurfin lampa från Chilli

8. Sparbösseuggla från lagerhaus

9. Finaste rävtavlan från lagerhaus




godmorgon snön


Ett kaos till kök

Idag fick jag lust att baka! Va kom all fen energin ifrån? Två rågbröd och två surdegsbröd blev det, under tiden som de jäste tog vi en promenad och sen fortsatte min kväll i köket. Jag rostade aubergine i ugnen, gröpte ur och gjorde en pastasås av det tillsammans med matlagnings-soyagrädde, rosmarin och vitlök. Stekte baconinlindad kyckling och kokade stora pastasnäckor.

Det är IBLAND ( inte vaarje dag, då blir de för mycket) rofyllt att stå i de lilla kaosartade köket och fixa, provsmaka och ordna. Christian trodde han var i himmelriket med all mat...


Underbara du

En ordentlig frukost är intagen och noel sover. En snart tre månader gammal Noel.
Igår innan jag somnade satt jag lutad över spjälsängen och bara beundrade det bästa som någonsin hänt. Dessasmå fötter, underbara små händer och kärleken en mor känner i sådana lägen går verkligen inte att beskriva.

Nu ska vi kolla på Kardashians och sedan blir det promenad i vår iskalla lilla by.


mums

lövbiff med timjan, blomkålsmos, lufttorkad skinka och balsamico.



matkoma på hemmaplan


kvällsbestyr

Nu har jag gått och lagt mig, nyduschad i en nybäddad (Noel kissade ner de gamla lakanen) säng. Något utav det bästa som finns d.v.s.
Förutom en liten detalj (!!!!!!)

C bäddade och nu vet jag inte vilken av de fem kuddarna som är den bästaste, sov-vänligaste och helt enkelt min favvo. Så nu måste jag låtsas-sov-testa ALLA. Alltså lägga sig till rätta, blunda några sekunder för att sedan slita fram nästa.

Gör ni också så?

När jag t.ex ska testa en säng på ikea, så sluter jag nästan alltid de små blå för några sekunder för att verkligen få in den rätta känslan. Hur känns den att låtsas-sova i?

Godnatt!


en slagen hjälte på dopet

Noel var hur fantastisk som helst på dopet och även efteråt! Han spenderade dagen sovandes i min famn, tryggt och verkade inte alls bry sig om all uppståndelse.
Allt som allt var det en helt underbar dag, och bilder kommer så småningom.

Ta hand om er


dan före dopet

Imorgon är det dop! Noel kommer ha finskjortan på och lik vän hans far. Ååh vad jag längtar! Först ett besök hos bvc och sen åka upp med mamma och göra dukningen. Full rulle!


ur funktion

min mobil harvarit helt ur funktion heeela dagen, därav avbrottet!


stanna inne-dag

Idag har vi varit nerborrade i sängen, ätit spagetti o köttfärssås från matlåda och bara myst. Snön är jättemysig, sålänge den är på andra sidan rutan!


stay strong lelle mamman

För andra natten ska lillkid sova i sin alldeles egna säng. Suveränt kan tyckas, men min seperationsångest är bortom alla gränser! Vill ju egentligen bara ligga oss sussa hans doft, låta hela hans hand omfamna mitt lillfinger och känna hur han då och då myser sig ännu närmare. Spjälosen står så nära vår säng som den bara kan så jag hör varje andetag, men jag står knappt uuuut! Igår låg jag uppe tre timmar efter att han somnat. Egentligen ville jag bara ropa -Hallåå, mammas tuttar anropar sonen! Är du inte liiite hungrig? Ska vi ligga sked bara liiite? Men ikke.

Vad noel tycker om den nya rutinen?
Jo han sover som en stock.


hejdå skägga!

Min karl är inte sen med att göra saker lite, lite större än vad de egentligen är. Kanske för dramatik och spännning i vardagen. Idag är det dagen D. Skägget ska bort. Detta har varit ett stående samtalsämne de senaste två veckorna.

När vi inte pratat om att raka bort det som nu blivit jultomtens konkurent, så pratar vi också om HUR det ska rakas.

-tänk om jag behåller stora polisonger då?
-eller bara mustach?

Spänningen är olidlig... Som jag har pillat i skägget, hur vi inspekterat det dag för dag...

Nyss fick jag ett "hej då" mms från skägget i egen hög person!!! Och nu går han här, fram och tillbaka, herren i huset och bara draaar ut på lidandet för oss alla.

Hej då skägget


Dec. 01, 2012

Loppisen i byn hade nog fått liiite för mycket vatten på sin kvarn, så att säga. Förväntningarna var skyhöga när vi traskade på den fristbitna promenadstigen, och vadmöttes vi av? Ett pyttelitet hus fyllt av kartonger fulla med nittiotalets avföring till heminredning och elvis-speglar. Säkerligen fanns det någonting av intresse, men det var verkligen
för trångt för att kunna finna intresset till att leta.

Så vi vände på klacken och tog enfika istället. Sen dess har jag lagat mat med Noel flaxandes på magen, C har burit in spjälsängen i sovrummet så nu är kampen om bekväma sovställningar tillbaka! Herregud somjag har legat.. Vi har haft det riktigt mysigt med att ligga tätt, tätt inpå varann jag och sonen. Men sömnen blir verkligen orolig och jag sover stelt som en pinne.
Hoppas att han tycker att spjälisen är lika go att sova i som den ser ut att vara

Godnatt mina små


några ombyten senare

nu bär det av!


loppisdag!

Efter frukosten, mina pms-attacker och diverse blöjbyten biter vi frosten och drar iväg på loppis!
wohooo!


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus