jäkla fin dag

Avskyr oftast som alltid när "bloggare" ska skryta om deras perfekta vardag. Men idag måste jag bara.

Ida kom hit med muffins, pompa och ståt för idag firar vi NIO ÅRS VÄNSKAP. Vilket jag, likt en dålig partner helt glömt av. Så vi fikade och noel festade loss på frikadeller och senare frukt, woho! Sen när min minsta familjemedlem slocknat hällde vi upp proviva med apelsin (rutinerat) och parkerade oss på uteplatsen.

Har även lyckats få lite sol på denna hud under noels värdefulla siesta-timmar. Åh!

Så nu ska jag bannemeg sova. Gott.


förfallet

ålder tar ut sin rätt och jag fick pallra mig ner till statoil igår för att köpa ett par +1.0 som ett litet test att migränen ska bli bättre.

Jag är inte en göasögontjej. och vad jobbigt de verkar! Jag ska ha dom på när jag kollar mobilen, men då kan jag inte slå en snabb blivk åt någonting annat för då är allt suddigt. Sitter jag och läser för Noel ska dom vara på, men tittar jag upp , så ska dom av? Känns väl ganska krångligt måste jag säga, men jag ger det absolut en chans!



De minsta biffarna

noels örtbiffar


god morgon!

Idag startade noel dagen kl fyra.. Och nu sover han.
Så jag sitter här med mina fulhemska crocs och vaknar till med en kopp kaffe.

Men ändå, en riktigt god morgon!


Vårdcentralen gud glömde

Vårdcentralen i denna by kan mest likna en begravning. Stämningen är verkligen sämst. Jo jo, jag förstårstt folket härär sjuka men dålig miljö gör det nog inte till det bättre. Knäpptyst. Brist på personal. Obekväma möbler och folk som inte gör annat än att hosta, klaga och jämra sig mot de isvita kala väggarna.

Tänk va lite radio hade gjort! Oj oj. Radio, kanske en tv på sin höjd och lite fina färger! In med två goa divansoffor och lite lyx. Bort med snabbkaffet och metro och inför lite positivitet. Herregud.

Jag har ingen läkarskräck trots allt, jag har vårdcentrals-avsky och gör verkligen allt för att inte behöva sitta här med min nummerlapp i de fula 80-tals sofforna. Och då menar jag allt.

Sen förlossning och allt därtill har jag undvikt vården, just för att man aldrig blir tagen seriöst. Är det någon som känner igen sig?
Jag är så trött att sitta och skrika för döva öron eller kämpa för att få läkaren att förstå, men sinnerna är öppna och jag hoppas verkligen att få träffa en guldklimp idag.
Idag ska jag kolla om min migrän och nya synfel har något att göra med den "tian" ( liten propp i hjärnan) som uppstod efter allt blodbyte för 8 månader sen. Ja ni hör, så länge har jag skjutit fram detta.
Egentligen ska jag bara röntga hjärnan men måste ändå gå via detta shasket vi kallar svensk vård. Hua.

Min negativ inställning beror nog trots allt att jag avskyr detta, med ett litet inslag av rädslan för nålar och känslan att känna sig liten.

Men nu är det snart min tur! Heja heja och klapp på axeln!


tisdag i sitt esse


När det bara är bäst

Nu ligger jag i den stooora sängen, iklädd min kräktröja som borde tvättats för läääängesen och bara har det. Jag baaaaaaaaaaaara har det gott. Ni vet när tånaglarna är målade, kylen full och hjärtat sover i sitt rum. Så nu ska jag borra in mig i kudden, antagligen vrida och vända en stund. Njuta av min ninjaknut i håret, den underbara kräktröjan och obehaget jag just nu känner av små små smulor av smörgåsrån i sängen. Det är bäst. Att skriva bäst känns som att man är tillbaka i lågstadiet på nått sätt. BÄST. Hela ordet doftar Poggs, små små rastaflätor, babyspice och gympapåse. BÄST.


Bäst:
• en full kyl
• noel
• doften av axe
• grillat kött dagen efter
• tom tvättkorg
• när det precis har regnat klart
• ljudet av en trimmer


Staun

Idag tog Noel sin traktor i näven och huttade högt med näven, nu ska vi in till staaaaun! kunde jag höra mellan jollren.
Sagt och gjort! Blev grillning hemna hos mamma och sen hem.

Så atteeeeeeh...


en till noel och en till mamma!


att sitta som på nålar

GRATTIS IFK!


Morsdag

Förr året vid denna tiden kom C hem med ett morsdag-halsband till mig. Att jag skulle vara mamma, och en jävla bra sådan, bara några få månader framåt kändes sååå avlägset och overkligt.

Noel sov två timmar i förmiddags och är snart uppe i två till nu på eftermiddagen. Värmen kan verkligen ta kål på en nu! Men jag är inte den som klagar, för själv har vi njutit järnet på uteplatsen, fikat med gott sällskap och lapat solstrålar.

Fast jag kan ändå säga att ikväll hoppas jag på regn så vi med gott samvete kan krypa ner i soffan med raggstrumporna på.

Hur har ni firat mors dag? Eller bara att det är söndag i allmänhet?

Om jag någongång tvivlar på mig själv så räcker det med att titta på dig Noel. Jag har mer än lyckats. Tack för att jag får vara just din mamma.


Mors dag

Och jag hann sminka mig!
Living the lyx liiiiiife


Allt ska helst glittra lite

Läste inlägget på SPIDERCHICKs blogg om föräldraskap. Hur man tror att man ska vara som förälder och hur der inte riktigt blir så. Hur man som barnlös/barnfri kan tycka och tänka om andras uppfostran utan att veta ett jota. Dessutom själv kliva på exakt samma minor när man själv traskar in i föräldrarollen.

Jag hade några så-här-ska-jag-vara saker på min lista för sidådär 20 kg sen.

• Då: Jag ska ALDRIG använda tv:n som barnvakt.
Nu: Fast det är gaaanska smidigt ibland....

• Då: Jag ska då absolut inte bli någon överbeskyddande morsa!
Nu: Jag vet numera vad RS-virus är, och är först ut med att börja gråta när noel så gott som bara klyver ett hårstrå på sitt huvud.

• Då: Jag ska bara köpa ekologisk mat och laga själv.
• Nu: OCH DET GÖR JAG!! Undantag finnes när de gäller fruktpuréer.

•Då: Min bebis kommer anpassa sig efter mitt liv, inte tvärt om.
•Nu: Tillåt mig? HAHAHAHAHHAAHAH



picknick i parken


Goder .....


Och med det sagt, säger jag godnatt


asiatisk fisksoppa

Från 7 månader

5 potatisar
1 msk dill
1 dl matlagningsgrädde (el kokosmjölk)
1-2 dl vatten
1 laxfilé
2 msk kokosflingor
1 paprika
1/2 lök
3 msk curry (gul)

Hacka upp följande i små kuber som ni vet passar ert barn. Noel är 8 månader och jag hackar 5 mm x 5 mm.
Alltså paprika, lök, potatis.
Lägg i kastrull och i med dill, curry och kokos och fyll sedan upp med vatten och grädden/kokosmjölken. Låt koka ca 15 min.

Koka laxen för sig, ca tio min och krossa med gaffel. När "soppan" är klar, blanda i laxen och portionera upp.

Det blev sååå gott att jag nästa gång gör en vuxensoppa också!


Hinna hinna!

Har haft mamma över på fika och försäkringskasse-trix. Försäkringskassan är verkligen ett ämne för sig... hursom! Åh vad mycket jag tänkte hinna. Jag tänkte att jag skulle hinna dammsuga lite, torka golvet och göra ordning garderoberna. Hinna laga mat och få bort myrorna som bestämt sig för att slå läger i min hall och dessutom planera växterna och handla.

Jag hann. inte. ett. jota.




bittert


8 månadersdagen!

Upp med tuppen! Nu är vi ombytta, mätta och spenderar tiden på lekmattan och lyssnar på p3.

Hej fina morgon


Ordspråket? HAHAAH Nej!


vakna med NRJ

För inte att för längesen blev "Vakna med NRJ" ner-ringda av besvikna Justin Beiber fans och arga medmänniskor, minns ni skandalen? I deras Wake up Call hade dom ringt och lurat en tjej att hon skulle få träffa Beiber, och hon var så glad att hon grät. Men skämtet bara fortsatte ocj fortsatte.

Idag hände det igen. Dom ringde upp en höggravid kvinna och sa att dom ringde från försäkringskassan. Jag förstår att hon inte ifrågasatte för det gör man helst inte när det gäller f.k.
Hur som helst så berättade dom för henne att hon måste ändå jobba si och så många timmar nu de sista månaderna om hon ska ha möjlighet till föräldrapenning. Och ÅTER igen slutar inte deras skämt där, trots att personen blir ledsen.
Medans hon grät fram att hon kan verkligen inte för hon har sån extrem foglossning, föreslog "försäkringskassan" parkarbete, grsklippning vid e4:an....

TILLSLUT kom det fram att det var ett skämt, precis som med tjejen som var Beiber-fan.

jag tycker att det räcker. Är dessa tre människor så förstörda att de inte längre kan läsa av känslor? Eller faktiskt så kalla att de endast baserar skämtet på eget nöje?

tråkigt.


Världens vackraste sommarklänning

från free people


Står på egna ben

Nu sitter jag med en kaffe. Andas ut. Med en dator och låg, låg musik i bakrunden.
 
idag ställde sig Noel upp av egen motor och en jäkla massa viljekraft! Jag är stolt. Jag hade varit lika stolt om han inte kunde nått. Han är min stolthet, bara att han är Han räcker för att få mitt mammahjärta att slå ett extra slag. 
 
 
 

gröt till oss båda

Nu har jag testat att göra havregrynsgröt till både mig och lilleman. Havregrynsgröt kan man ge från 6 månader, och eftersom Noel tycker och slät gröt så testade jag att mixa grynen innan jag gjorde gröten och det blev jättebra!

Jag blandade 1/2 dl mixade gryn med 1 dl vatten och 1/2 dl mjölk. micrade i max en minut och la i en klick smör och lite rivet äpple. Mums!

Noel åt och var nöjd! Lite annorlunda koncistens men smakade mycket bättre än färdiggröt.

Man kan variera gröten genom att byta ut äpple mot katrinplommon-pure, päron, mango, eller helt enkelt det ditt barn tycker om.

testa!


God morgon maj!

God morgon hönor! Varje morgon intalar jag mig själv att "nee, ikväll måste jag verkligen lägga mig tidigt så jag slipper vara så här trött". VARJE morgon, och ändå följer jag inte den visa morgonmänniskans råd när kvällen faller på.

Igårkväll fick jag migrän som har legat och tryckt några dagar, känner mig både överkörd och mörbultad i skrivandes stund efter denna natt. Ja ja, men jag känner åtminstone ingen huvudvärk längre!
Noel är piggare än piggast och vaknade nu vid halv sju och sprattlar som en liten strandad säl när han får komma till min säng och morgonmysa.

Nu ska vi upp och starta den här dagen!


woho!

åh! Jag sitter vid en dator för första gången på eviiiiigheter! Slipper alltså mobilblogga! 
 
 

samma gamla jag

Efter alllyx och hit och dit må ni tro attni är inne på charlotte perellis blogg ellerpernilla wahlgren. Nej nej!

Så att eeeeh... Va ska ni ha till lunch då?


Man tackar

Mitt första glas vin på.... två år.
Jo men vesst, lördagen blev helt fantastisk!


Göteborgsvarvet och grillning

Nur jag och Noel på väg in mot stora stan för att kolla på göteborgsvarvet och motionärerna som rusar förbi nedanför mammas balkong. Och grillning på det!

kan en lördag som bjuder på 23 grader bli så mycket bättre?

Dagen kanske, kaaanske överträffar gårdagen...


tappat sin glans

Åh, jag blir så glad när jag ser att ni fortfarande tittar in, trots att uppdateringen lyser med sin frånvaro. Jag har helt enkelt inte haft tid, samtidigt som jag inte längre känner att jag kan öppna mig här längre, för det är så mycket ni inte vet just nu och skriver jag hur jag känner och tänker så är drt alltid någon som ska dramafiera det till sin egna fördel. Så jag har tappat sugen litegrann.

Om jag tar och gör bloggen lite mer inriktad? VILKA ÄR DET SOM LÄSER HÄR? Och vad vill ni läsa om ?


Återkommer!


May. 10, 2013

gu va kass jag är på att skriva till er! Men jag har haft lite för mig, eller oss rättare sagt. Va har ni gjort sålänge?


Pass på

Hua vilket väder. Finaste tisdagsvädret och idag är de regn... Så noel sover en stund och jag kollar internätet.

Hej!


vi njuter


bakar lite!

Chokladmuffins med nötcreme och i ugnen står hallon och kardemumma muffins...

märks det att det är lördag?


#instagram


krav och förväntningar

Det är inte konstig att man ibland känner sig splittrad som nybliven mamma. ALLA DESSA FÖRVÄNTNINGAR.

Inte bara det att du nyss krystat ut ett under i ditt under, gått igenom en traumatisk händelse, gått både upp och ner 30 kg de senaste månaderna, har tuttar som läcker och allt därtill.

Ne nu har du förväntningar från alla håll och kanter. Du ska gå ner i vikt snabbt, snabbare! Ha alla rätt grejer, allt som är det bästa, säkraste och modernaste. Du ska vara glad, lycklig och TACKSAM.
Tacksam.
Dessutom ska du vara snygg. Snyggare än någonsin.


Ni mammor vet hur långt denna listan kan nås, och vi mammor måste sluta pressa oss själva och varandra. Systraskap! Eller hur?

Jag hade kunnat skriva ett inlägg i längd av en nagelbitande roman om detta.
Men jag vill höra lite vad ni har för upplevelser omkring detta?
Berätta din historia


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus