sticklingar

Jag fick fnatt idag och började plantera om hejvillt. Googlade frenetiskt på hur man tar sticklingar och satte fart. Såhär blev det! Den avklippta pantflaskan fungerar perfekt som växthus för di små sticklingarna, men det går lika bra med en påse och lite lufthål, nu är det bara till att vänta några veckor på att det ska ta fart.
Jag vet verkligen inte vart mitt växtintresse har kommit ifrån, men numera kan jag gå och strosa i blomsterhandeln och drömma om stora ytor, ännu större trädgård och massvis av blomster!



Nöjd

Noel är så himla nöjd, för nu har han börjat promenera omkring med sin gåvagn i lägenheten. Ostadigt? Ja, ganska.

Den där fruktansvärda känslan av att gå upp vid fyra på
morgonen med en liten som gått in i första trotset, är som bortblåst nu.


den såkallade vilodagen


brakfrukosten

Ne, det kanske inte är någon vidare hotellfrukost men nog den mysigaste. Regnet verkligen öser ner utanför fönstret och Noel har hittat sin (hittills) livs kärlek -messmör!

Idag ska vi på loppis om regnet tillåter, ta ett bad, och sen plantera om min ena pelagon som inte verkar trivas allt för bra i din lilla kruka.

God morgon!


Jun. 29, 2013


Om vi kunde trolla..

(text från hormoner och hemorojder)

… så skulle vi göra det nu. Vi skulle sitta hos dig, ge dig den fetaste kramen och be dig berätta, från början till slut.

Vi skulle torka av diskbänken, röja upp i badrummet och slå upp fönstrena för vädring. Sen skulle vi se till att du fick nåt riktigt att äta, att du fick duscha ifred och låta det ta tid.

När ditt barn har ätit skulle vi bädda ner det i vagnen och gå ut och bara vandra i timmar, medan du sover den där efterlängtade sömnen med vetskap om att det är hellugnt att göra det. Vi vet hur din kropp värker just nu.

På vägen tillbaka skulle vi köpa hem färska tulpaner, fint schampo och allt det andra du prioriterar bort nu för tiden men som ändå gör dig glad. Vi skulle se till att baxa hem tunga blöjpaket och bunkra välling.

Vi skulle omge dig med inspiration, asgarv och hopp mitt i tröttheten. Vi skulle sätta föräldrafilter på alla fluffbloggar och katastroflöpsedlar. Vi skulle sätta en torped på att tysta de i mediavärlden som bygger upp ett föräldraideal. För vi behöver inga ideal, vi behöver få vara som vi är.

När vi kommit hem kan du få sova lite till, bara för att få känna känslan av att kunna somna om.

När du vaknar kommer det att kännas bättre. Vi lovar.


MIN by

Vilken promenad! Och vilken jävla kick-ass by vi bor i.

Stannade på vägen och njöt av den lilla solen och Noel fick i sig lite päron. Då kommer den där mysiga tanten med den helt underbara stora hunden och sätter sig hos oss. Jag älskar verkligen den där hunden, och han älskar Noel ännu mer, och ingen är så fashinerad av djur som Noel.
Hon hade varit på konditoriet och köpt biskvier. Carpe diem! sa hon och tog upp varsin. Så där satt vi, pratade hundraser och noel klappade hunden. i en timme.
Sen gick vi till affärn, alla var så jävla glada och hjälpsamma.
På vägen hem valde jag djävulsbacken, ni vet den jag visat förr? Med två kassar och barnvagn är det inte de lättaste, så jag stånka på, huttrade och frustade. Så kommer en tjej och går förbi mig när backen var över och bara - Bra jobbat! Jag som går och bara bär på mig själv blir sjukt anfådd i denna backen. Blir riktigt imponerad att du klarade de!

Ha ?! Hur jävla bra är inte den här lille byn.


Tredagarsfeber

Tredje dagen påtredagars-febern för lilleman.

Tredje dagen för mig utan dusch.

Tredje natten utan sömn.

Tredje dagen då vi inte satt våra fötter utanför dörren.

Tredje dagen jag ätit middag/frukost/allt direkt via kylskåpsdörren.

Tredje dagen... och nu är kaffet SLUT.



Jo men visst, vi lever! Jag har gått oroandes i hela tre dagar. Min lille skrutt. Jag har aldrig varit så här orolig i hela mitt liv, och har gråtit floder av att se honom kämpa mot den idiotiska febern. Men nu är det snart över. Idag har tempen legat på blygsamma 39 grader så det är sakta men säkert på väg nedåt känns det som. Nu ska jag svida om från mysbyxorna och sätta upp håret i mammaknuten och kila ner med sjuklingen till apoteket, och ica så vi kan ladda upp med alvedon och kaffe.


Där av frånvaron.


Hemma igen

Vaknat upp i sin egna säng med den bästa lilla killen jag någpnsin träffat. Noel. Åh, morgonen blir nog inte bättre än så. Så nu är vi hemma igen och idag ska vi bara gosa, må väl ocj ta det lugnt. Midsommar har varit trött, men bra. Skriver lite mer senare 🌸🌸🌸


ifk-djurgården

Nu är lilleman hos mommo och vi drar iväg på IFK mot Djurgården!


all den kärlek 74 cm kan bära på


hipsters in history

från http://todayilearned.co.uk


Som alltid, godmorgon!

Varför blir det oftast bara Godmorgon inlägg från min sida? Jo för då, vid den här tiden, har jag äntligen vaknat till och Noel nyss fallit in i sin förmiddagslur. Vi har haft en mysmorgon som är bortom denna värld, då vi vaknade med toppenhumör och låg kvar isängen lääänge. Sen har noel börjat intressera sig nått så kopiöst åt tvättmaskinen, så jag passade på att ordna lite tvätt, tog en dusch och småplockat i lägenheten.
Vaknade med ett tränings-sug så in i. MÅSTE börja träna nu och de räcker inte med promenader längre för att jag ska kunna rensa skallen och köra slut på den här kroppen vars senaste marathon var den 23 september i fjol.
Men... det finns altid ett men. Gymmet i bynhar så fruktansvärt dåligt rykte och det är bara här jag kan träna, eftersom jag får passa på när någon kan vara här med nolis, men det är inte värt allt krångel med autogiro som inte sköts osv. Sen är det ju självklart en ekonomisk fråga. Men detta är något jag måste göra för mig.
Hur gör ni andra?

Hur som! Snart kommer papsen i familjen och vi ska njuta till fullo av denna dag.


backarnas by


sju år

Igår hade vi besök av Juliaa och hennes lille Adrian på fyra månader, herreguu va liten. Jag såg där och då att Noel har ju faktiskt gått och blivit riktigt stor, trots att jag ser han som min lille lille bebis. Vi hade huuur trevligt som helst och satt uppe och pratade tills ögonen gick i kors och båda di små somnat för längesen. Känns så himla bra idag, att bara ha fått ventilera och mammat. Så mycket man har gemensamt pga av dessa små liv. Jag och Juliaa hann både vara bästa vänner och värsta fiender under loppet av högstadiet och har inte riktigt haft så mkt kontakt sedan dess, så ni kan ju bara tänka er vad vi hade att ta igen efter sju lååånga år.

Idag är jag dock riktigt trött! Noel sover sin förmiddagslur och jag laddar upp med lite kaffe i detta svenska sommarregnet...


vad gör lite regn?


Jun. 12, 2013

ligger utslagen.
besegrad.
mentalt förlamad.

Har varit och storhandlat, lagat mat, storstädat, fikat, krånglat med försäkringskassan och donat.

slut


benmuskler for your information

sover bara vaggad, känns som en win/win?


carpe diem så att säga

(05.22)
Klockan har hunnit passera fem. Heeelt okej känner jag ändå eftersom lillkillen har varit så jäkla bra och inte vaknat en enda gång på hela natten. Jag har äntligen fått lapa lite djupsömn dessutom!
Och det är ljust ute!

Ne herregud, carpe diem och allt vad vi säger.

Den bästa stunden på hela dagen är här. Morgonmyset <3


En lista i solen

Vad har du för ögonfärg?
Grön/blå/grå... Fast mest blå. Detta måste vara nordens vanligaste ögonfärg?

Spelar du något instrument?
Spelade gitarr ett tag. Säg sisådär 3 mån. Sen fick jag en egen gitarr och slutade tvärt.

Dina första tankar när du vaknar?
Herregud vad är klockan Noel?! Sen kollar jag klockan. Är den efter 06.00 tänker jag oftast- jaha, helt okej! Känner mig alltid mer utvilad efter attha kollat klockan vid den tiden.

Vart befinner du dig just nu?
På uteplatsen, i solen rättare sagt. Med ena benet som gungar barnvagnen och andra på bordet. Lyx! För att göra erännu mer avis kan jag även berätta att jag har en iskall kaffe bredvid mig. Utan mjölk eftersom att den är slut och kall för att jag glömde att jag gjort den för några timmar sen.

Biter du på naglarna?
Nej, och har aldrig gjort. Däremot kan jag riva frenetiskt på naglarna. Nu håller jag på med exprimentet "målade naglar så jag ej vill riva" och det går hyffsat. Måste vara någon rastlöshet-grej.

Vad har du för färg på trosorna/kalsongerna?
Gamla vita tro(s)tjänare som kan strethas upp till naveln. Perfekt!

Vem vet mest om dig?
Mamma. Och Elin.

Vad vill du ha just nu?
Pengar. Rättare sagt skattepengarna som aldrig kommer ?! Har era kommit ännu?

Rädd för?
Maniskt rädd att något ska hända Noel. Alternativt att något ska hända mig så Noel blir mammelös. Sen han kom har jag blivit så jäkla försiktig.

Vill du gifta dig?
Mer än gärna! Allt har sin tid.

Kommer du överens med dina föräldrar?
Mer än överens. Mamma är verkligen min bästa vän och vi ringer och skvallrar flera ggr om dagen. Även Rolf och jag har en sjukt bra relation, han är alltid saklig och rak. Pappa är nog mer som en kompis man inte träffas så värst ofta, men det finns nog ingen jag kan diskutera med bättre än honom.

Din hårfärg?
Blond. Dock orange/vit nu efter mitt våghalsiga idiotdrag att bli "sommarfräsh"... Det löser sig snart!

Vad ska du göra idag?
Städa! Min hyris kommer på torsdag så jag måste fixa brunnar och fläkt tills dess, och imorgon hinner jag inte riktigt. meeeen det är ju så gött väder så jag väntar ett bra ta till.

Vad ska du göra i morgon?
Mamma kommer och passar den yngste i min familj så jag kan åtgärda eldhåret.

Vad sover du i?
Min födelsedräkt, och på vintern i onepeice och raggisar, är så himla frösen av mig på vinterhalvåret! dvs helt året bortsätt från 2 månader.

Något som får dig att mysa till lite?
Allt noel gör och är. Ernst är också en baddare! Doftljus, solnedgång, fin musik, raggstrumpor, varm choklad, bodyscrub, nytvättade lakan. ja... det mesta får mitt mys-mode att gå igång.






smootie


snabbaste middagen

och grymt god! Den här rätten gör sig själv i ugnen och är perfekta för varma, lata dagar. Jag tänkte tipsa om rätten såjär på morgonen så du som har hjärnsläpp för lunchen idag hinner ta fram kycklingen för att tina.

Jag delar kycklingfiléerna på längden för att minska tillagningstiden, och rubbar in dem i timjan, salt, rosmarin och lite citron. För att det inte ska bli torrt blandar jag i lite olivolja och mojsar ihop allting så det fördelar sig. Sen hackar jag upp lite potatis, vitlök och tomat. Det jag hade hemma! Nog lika gott med lök, blomkål, morot... ja, det vi har hemma helt enkelt.

In i ugnen på 200 g i 30-45 min beroende på kyckligen tjocklek. Skär med en kniv och kolla efter 30 min.

Vi hade tsatziki till och det passade perfekt som en ordentlig lunch.


Jun. 11, 2013


halva solen duger!

här sitter jag med ansiktet i solen och solar och vaggar vagnen fram och tillbaka med foten. Noel knorrar för der något av de bästa han vet. Och det är riktigt behagligt för mitt bleka ansikte i värmen! Med det hår vit/gula håret jag skaffat mig, behövs nog några soltimmar för att eliminera misstankar om albino.

Idag är en riktig hemmadag. Det blir en fika med grannen och sen lite fixa och dona i lägenheten


Flashback

Jag sitter med silvershampoo i håret som ska få sitta i en stund.

I mina tidiga ungdomsår hade jag lila hår. Frivilligt. Vilka flashbacks jag får, och tacka gudarna för att tiderna förändras!


här kommer solen!

jag lyser nog upp de flesta tillställningar med min gula sol/hår på huvudet.

tips?


Va va va e kvällen?

Klockan skulle vika väl kunnat vara sju, halv åtta på kvällen känns det som nu. Jag har hunnit vakna upp vid mina bästa killar, gjort frukost, picknick på uteplatsen (sen vardagsrumsgolvet pga spöregn), tagit en siesta, gjort middag, ätit middag med levande ljus, tvättat, diskat, busat och där tog det slut.

Har även hunnit dricka 4 koppar kaffe och si sådär 5 timmars sömn.

Kanske förklarar en del.


sunda värderingar

blir så trött när jag möts av detta på schwarkopfs hemsida.


samma gamla misstag

f a n


bröllop, bröllop och bröllop

männens reaktion


Jun. 08, 2013

Godmorgon! Noel ligger i sin vagn och sover och jag sträcker ut i sängen.Hade en riktigt gomorgon som började vid halv sex, med sängmys lite grötfrukost för oss båda och en lång dusch medans lillen sov. Snart kommer mamma hit på lite fika och sen blir det tacos med familjen.

Vad ska ni göra idag?


picknick och flaggor

Jag tycker att det är något speciellt med flaggor, det blir så pampigt!
Här är lite bilder från min nationaldag.


#livetsomsmåbarnsföräldrar


nationaldag

vi har haft en alldeles perfekt nationaldag i sveriges i särklass mysigaste by.Dock är jag nu så trött att jag redan ligger i sängen...

Vi hörs imorgon!


farmen


alltär nog inte packat

Åh, stugan!
stress iväg! Varför blir de alltid panik sekunderna innan man står där med nyckeln i dörr'a? Jag kan ändå säga att jag (oftast) inte brukar glömma något eftersom jag packar i förväg.

så.

Att var packat. Ad-droppar, blöjor, ombyten, alvedon, nagelsax, gröt, välling, fryxbox med mini-mat, vatten, servetter, palsternacka, kex, små små strumpor, leksaker, bitring, filt, snutte, ninisen, solskydd, keps, napp, dregglisar... Allt.

Så jag satte nyckeln i dörren, pustade ut och väl på tåget insåg jag...

Jag har glömt att packa till mig.


Jun. 03, 2013

Nu packar jag för fullt! Tvättar den sista tvätten, diskmaskinen kör sista versen och de sista blöjorna trycks ner i skötväskan. För jag, mommo och Noel åker till stugan några dagar!

Ska bara borra ner fötterna i gräset, lyssna på p3 och vara litegrann.


på min gata

På gatan därjag bor, där vet alla vilka alla är. Vi har koll på vilka som går förbi, hjälper varandra, skvallrar om varandra och diverse. Vi grillar så fort nån annan grillar och springer på kaffe till höger och vänster. Jag älskar't!

På min uteplats är det som så att jag har en gigantisk rabarberplanta som växt helt ur kontroll. Vacker, ja... Men jag hinner inte med att ta vara på allt så där är det fritt fram att ta.

Så kommer mina pensionärisar med VARM rabarberkakaidag lagom tills pappa kom. Åh! Bara sådär!


med morfar


Jun. 02, 2013

två timmar efter att ha vaknat är jag nu redo att säga god morgon. samtidigt som någon uppdaterar facebook med "girls night out" och "ge mig en öl"

God morgon


regn och soyalatten

Jag hade så himla mkt planerat för idag, mina vänner. Och det blev något helt annat istället! Jag tog med min sömntuta in till stan och hade en heldag med tant Ida. Vi kollade affärer, jag letade byxor och sen tog vi en lunch. På Lunchställethade dom en fräsh salladsbar så Noel fick middag på stan. Jag bad om en liten assiett med keso, kyckling, majs och cous cous. Mums hörde jg någon mumla.

Och så fick jag äntligen tag i ett par jeans. Så svårt. Jag vill inte att muffinsmagen ska synas, inte för tajta, inte lösa över knäna och äntligen! Modell GEMMA från Cubus. Känns som attha på sig leggings, fast det är riktiga jeans. Perfekt.

Nu blir de torsk till kvällamat.


äggafrukost

Både jag och noel börjatäta äggröra till frukost. Han slurpar i sig detpå mackan och jag på hårdbrö.
Keso
Ägg
Gräslök
Dill

sååå enkelt gott


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus