fredagstipset!

Här kommer ett litet recept som jag är helt säker på att ni kommer tycka om. Baconinlindadkyckling med kokta grönsaker och bea.

1. stek kycklingen inlindad i bacon, bara så att baconen får färg.
2. Sätt ugnen på 175
3. Lägg den stekta kycklingen i ugnsäker form och häll över fettet från stekpannan.
4. salta och peppra. Smaksätt med timjan, persilja & hackad rödlök.Kör in i ugnen ca 30 min
5. Under tiden kan du koka upp lite grönsaker.
6. Så fort går det!
7. Klart!



Kräk bajs och kiss

Efter en kväll hos mamma med hela familjen var jag trött (tröttast) när vi kom hem vid tio. Noel också så vi gick och la oss med en gång.

Däremot bestämde sig väckarklockan här i huset att vakna kl sju imorse så jag la upp honom på mitt bröst och vi somnade om. Till halv nio! För då bestämde sig Noels mage för att kräkas lite, och bajsa på samma gång. Upp och hoppa mamma!!!! Kunde jag nästan höra han säga. Därmed basta!

Så upp gick vi, bajsexplotionen sträckte sig ända upp till nackhåren och när jag väl hade fått rent lilleman lyfte ja äg upp honom för att byta underlag, åååh va gott att kissa på HELA mamma!

Hjahaja, vilken morgon! Och sonen är som en solstråle. Jag kan inte låta bli att smittas av skrattet och låter dagen börja riktigt bra.


Superdagen

Inte bara hann jag med att äta frukost, utan även städning! Kicken kroppen fick av de oväntade matintaget gav hjärnan nån slags städenergi, så jag hängde lillemannen på magen (i bärsele) och sen bar det av!

Sen mellan kvällsskriken firade vi med kalasmiddag till BSF (bonde söker fru)

Fransyska med hemgjord pepparsås, ärtrör, stekta små morötter och sallad.

Fan vad jag överträffade mig själv om jag får säga de själv. Och det får jag. Det är ju trots allt min blogg


min lille


kors i taket!

jag hinner äta frukost idag!! (följt av hundratals mentala utropstecken)


Hemmagjord müsli och fikadag

Har haft en helt perfekt dag idag... Noelmys hela dagen och sov i soffan, den bussen bort till grannbyn för att möta upp C och köpa dopklädsel till honom. Det kommer bli riktigt snyggt!

Efter det köpte vi lite fika och det blev en snabb runda inne i pysselbutiken...
Sen kom vi hem och jag slevlade upp min hemgjorda müsli i påsar, tog en dusch, Noel tog ett bad, och nu ligger vi här och är riktigt nöjda med dagen!

Har börjat med lite julrim förresten! Jag måste bara få julgreja lite för att ens känna stämningen när de bara pissregnar...



drömmar

längtar till värmen och semester mitt i all paketinslagning och dygnslångt spöregn.


på med snabbskorna!


kvinnokropp

Det pratas mycket om kvinnokroppen, ideal och samhällssynen och jag kan inte låta bli att påverkas.

Under min ungdom, precis som så många andra unga tjejer, var kroppen min värsta fiende. Och som vi krigade!

Att utvecklas och allt vad det innebär med hormoner och plötsliga överraskningar kan få vilken tjej som helst att tveka på sig själv tillsammans med reklam och samhällssynen på "vad en kvinna är" Och jag minns hur det hela tiden var "ok" för de små moppemusch-pojkarna i korridoren att slänga ur sig kommentarer om nästan va som helst. Minns ni det?
Och bland oss tjejer var det den som åt minst som vann, och tillslut blev det skamligt att ens sätta foten in i matsalen. Jag minns hur det började.
Mina nya, kvinnliga former var i mitt huvud inte välkomna eller normala, ALLA ska få på sig ett par Cheap Monday jeans i storlek 24.
Jag började slipa bort storleken på mina levis med en nagelfil, slutade äta och vi tjejer peppade mer eller mindre varandra, vi peppade varann så öppet att skolan hade krismöte. Jag minns hur jag lurade mamma med att jag ätit, hur jag åt buljong och isbitar för att bli mättad och smätte mig själv med gummibandet jag hade runt min handled som straff när jag blev hungrig.
Jg blev riktigt sjuk.

Det får mig att undra, hur har tonårstjejerna det nu? Hetsen blir värre och värre, kraven större.... Varför ser inte samhället och skolorna detta som ett större problem?

Vad Jag vet nu, är att min kropp är Min kropp. Den fyller sin funktion och jag mår bra. Mer än ofta spökar hjärnan och jag börjar för ett ögonblick tänka i fel banor. Det kommer jag nog alltid ha med mig.

Men hur mår tjejerna idag?


baka

jag och lille har sovmorgon, mina ögon vill bara förseglasigen men tio timmars sängläge borde väl ha räckt? Inom en timme borde jag vara pigg.

Sent igår fick jag för mig att pyssla lite i köket, och resultatet? en ordenlig sats med musli, pååh så jäkla go! Och ännu bättre- SNICKERS!


räkningar

Ja, må dom brinna i helvetets eldar.
VARJE månad samma sak
åååh nu är de löning(!!!!!), nu kan vi göra de..och de... och kanske köpa de där som vi behövt så länge.

Fan, måste betala räkningarna!

en timme senare...

Må dom brinna...


ibland behöver man barafå känna ett citat


borta från civilisationen

För vi har befunnit oss i stugan!
Uppdateringen blir nog som vanligt imorgon.

Hoppas ni haft det lika bra som oss


Tack tant Ida


närhet

Idag har vi befunnit oss i sängen. Vi har busat, lekt och ålat på mage. Noelhar på sig sin tomtedräkt, mest för att den verkar så fruktansvärt bekväm. Och jag, jo jag vill mest bara krama om den här lillle sammets-nissen.
Plutten har varit på grinhumör hela natten så nu är det baaara ligga i knät som passar för denna unge herr. Inte mig emot!
Så ja, vad händer idag? Tant Ida kommer förbi en sväng sen och fikar, och jag ska planera lite dop. Vad köper man egentligen i doppresent?


helig tid

Klockan åtta på söndagar, jg känner nog inte en enda själ som inte kollar på solsidan vid denna heliga halvtimme. Det är nu man egentligen borde ringa någon, a la ove och bara tjöta på. Helst i slutet av reklamen.

Eller inte. Jag nöjer mig med att äta en chokladboll till och kolla vidare.


myms


Dopklänning

Noel kommer inte att bära dopklänning, mest för att det känns obekvämt och föråldrat. Istället ska han och pappa matcha varann med skjorta och väst och stiliga skor.
Jag köpte min klänning för en vecka sen, och till den ett tillhörande skärp. Testade den idag och den satt som en smäck!! Meeen... Det går ju inte att amma i den? Jag måste alltså ta av mig klänningen varje gång det är dags? Så jag får snällt gå och köpa mig en ny, tuttvänlig klänning. Några ideer?


komplett

Efter en lång dag har jag nu krypt ner i en nybäddad säng och smygtänt adventsljustaken... På tvn visas ancorman och Noel sover. Livskvalite är ett ord använt alldelesför sällan och dessa dagar och minns viker jag ner i fickan och tar upp en regnig trist dag.
godnattt


hormonfel

efter nästan fyra timmars promenad med en sovandes plutt får jag ett städanfall. Inte gör det mig nått, men hormonerna har nog hamnat på sniskan och "bygger bo" nu efter att plutt kommit till världen istället. En sak som är säker är att jag kommer sova som en valp inatt, herre vilken träningsvärk morgondagen kommer bjussa på.


God morgon!

God morgon mina fina! Nu har klockan slagit tolv och både jag och plutt är påklädda, har ätit frukost och ska snart ta barnvagnen och dra iväg mot jysk.


prisa högre makter

Noel sov i vaggan fram tills kl var halv sex(!!!!!!) Sen ammade vi i sängen och sov till halv nio! Som om det inte vore nog, så tog C Noel då och jag sov fram till tio. När hände detta senast? Alltså tio saftiga timmar av vakna/somna/vakna/somna-sömn!
Och ska sanningen fram så hade jag kunnat fortsätta mon dvala i säkert tio timmar till.

Men nu är vi igång! God morgon mina fina.


dagen som försvann

den här dagen går då inte till historien, för vi har inte hunnit med nååågobting alls. Jo! en kort promenad! Men om vi säger såhär, jag ska strax äta frukost... Men så är det ibland! Mysdag blev det iallafall, ruskig, mörk och vintermysig.


Tipsar om den här nya sparkisen från lindex iallafall, helt underbar och bara 149:-


underbara älskade

Myser, och tittar på dessa små fötter. Tänker på va dom ska vandra, äventyr, tävlingar och många funderingar kommer dessa fötter genomgå.
Ett par helt nya små fötter. Och hur lång han kommer gå? Det kan bara han avgöra. Jag älskar dig Noel. Du står över allt annat.


Kan inte bärga mig...

Måste jag verkligen vänta tills 1 advent innan jag plockar fram tomtelådan? NEJ! Imorgon ( eller i övermorgon , svårt att planera ) åker di små fram! Helst skulle jag vilja ha fram julstjärna och gardiner likaså men det är inte inhandlat ännu. December, födelsedag och jul - here i come!


recept på ingång

senare, eller med största sannolikhet imorgon, kommer receptet på ( handen på hjärtat ) det absolut GODASTE köttet jag någonsin lagat!

Ni måste verkligen testa. Jag funderar på att köradenna variant istället för julskinka till jul. MUMS


sängdag

Idag vilar vi upp oss, busar i sängen och bara myser. Ska snart fixa lite middag, mer än så händer nog inte idag!


Som en resa i tiden

Denna tavla pryder så fint väggen på bvc's väntrum. Jag stör mig, vänder mig bort och stör mig igen. Lite som iomklädningsrummet, man vill inte se men det går aldrig att undvika.


familjestund


När mannen får bestämma

När man fyller år får man bestämma mat, eller hur? Så när Christian sa KÖTTFÄRSLIMPAAA blev jag inte så förvånad. Tänkte att de skulle ta timmar men de gick riktigt fort och var nog de godaste jag ätit på länge.. Jag lagar alltid för en hel arme och här blev de en del matlådor över.

testa själv!
krossa 3 st kardemumma-skorpor och blanda med 2-2,5 dl vatten. Låt svälla nån minut. Knäck sedan ner 3 ägg, salt, peppar och lite, liiite grädde (mjölkfri "imat" för vår del) och rör om så de blandas.
Lägg i ca 800 g nötfärs och mojsa ihop. Om du orkar, låt de vila en stund i kylen så blir de fastare.
Eftersom potatisen redan kokar och ugnen står på 175 så går de snabbt! Smöra en djup plåt och gör tre stycken ca 10 cm tjocka "korvar" och lägg på bacon. Lägg några vitlöksklyftor mellan korvarna.
sjutsa in i ugnen ca en timme, och om du har en halv vitkål hemma så stek den! häll på ett glas vatten och en halv dl socker och låt de puttra.

När limporna är klara häller du av spadet med bacon/vitlöks-smaken över potatisen så använder du det istället för smör i moset. I med salt och vitpeppar, lite soyamjölk/mjölk och krossa till mos. Om du vill ha ett finare mos kan du använda elvisp, men de känns överkurs. Servera med lite lingonsylt/rårörda lingon.

Klart!
Rekomenderar verkligen detta recept, hoppas du testar det och uppdatera mig om va ni tyckte.

Uppdaterad husman a la Thea!


bortsprungna katter ropar

i morse hade vi en genomblöt och kall liten vän vid vår ytterdörr, en blind sådan. Han fick lite mat och mina mammakänslor svämmade över. Katte var gammal, såg inget, smal och tovig...
Jag matade och matade ute på verandan och plötsligt fick han ett epilepsi-anfall. Jag skrev ut på byns hemsida och facebook om katten men ingen verkade känna till den.
Som tur är så är jag och Christian medlemmar i Djurambulansen sen ett år tillbaka och dom kom och hämtade lile Per (jag veeeet...) och chippkollas, får behandling och om inte ägaren hittas så ligger han snart ute på annons.

Älskade små djur. Mitt hjärta blöder.


hjärtat smälter (blödig)

http://youtu.be/l1A_X8VMIqU

I wanna make you smile whenever you're sad
Carry you around when your arthritis is bad
All I wanna do is grow old with you.
I'll get your medicine when your tummy aches
build you a fire if the furnace breaks
Oh it could be so nice, growin old with you.
I'll miss you, kiss you, give you my coat when you are cold.
Need you, feed you, I'll even let you hold the remote control.
So let me do the dishes in the kitchen sink
Put you to bed when you've had too much to drink.
Oh I could be the man to grow old with you.
I wanna grow old with you.


pizza & familjemys

Imorgon är det fars dag OCH Christians födelsedag. Så idag var hans familj här och firade med lite tårta! Av mig och Noel fick han ett par skor och när vi ändå var i affären fick Noel likadana, dock lite mindre...
Medans jag och lilleman mymmar (mys-ammar) i soffan så är pappan i huset iväg och köper pizza, myskväll på agendan!


stora stan

så känns det verkligen när jag åker in till göteborg nu sen flytten där ifrån för ett halvår sen. Det är brötigt, stökigt och fullt med tiggare. Det är också hemma på nått sätt, såklart. Kortedalas gator och skogsstigar sitter i ryggmärgen och jag älskar naturen där.
Men om jg längtar tillbaka? Nej.

Dock är det skönt med göteborg, för nu kan jag åka hem till min lilla by och stänga av storstaden tills jag saknar den igen.

Igår var jag och Noel som sagt hos mormor/mamma. Satt och pratade i timmar och beundrade min och C's son. Jag kan inte sluta titta.


perfektamatdagen


påväg

bajsbomb på bussen och nu sover vi... Nästa- Mommooo!


oväntat brev

Inte nog med att vår brevlåda nästan blåst ner av gårdagens stormiga väder, så har jag fått ett högst oväntat brev stämplat "united states of america"

Sedärja, det är inte var dag jag får brev av Maria Montazami!


stadig början på dagen


full rulle plus lista

jag är ett kontrollfreak och optimist. Det har dennadag bevisat. Städat, busat, diskat, gosat, tvättat, matat, lagat mat...
så vi kopplar av med en klassisk lista

Låt som när du är ledsen sörjer till?
Allt med Melissa Horn är väl lika depprelaterat som ben & jerrys. Veronica Maggio-Inga kläder funkar också.

Beroende av:
Just nu är det avokado, jösses va gott. Och att sniffa imin sons hår.

Vem behöver du mest just nu:
MIG SJÄLV! Och alla som bidrar med styrka.

Vad tror folk om dig?
Det vet jag inte och kunde nog inte bry mig mindre. Kanske att jag är hårdare och "kaxigare"

Stämmer det?
Nä, jag är oftast ganska mesig. Men jag vet vad jag vill.

Vad får du oftast komplimanger för?
Att jag är klok tror jag? Att jag är grym på att diskutera!

Brukar du skratta för dig själv?
Jaaa! Och ge medlidande blick när jag tycker synd om någon på tv...

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?:
Ӏd mest"

Nästa mål i ditt liv:
Att bli bättre

Hur svarar du i mobilen:
”jAa!!?!"

Vem ringde dig senast?
Mammi

Antal timmar sömn inatt:
4

Tycker du om din pappa?
oftast en otroligt hygglig prick, vi har alltidvarit mer som vänner.

Brukar du komma i tid:
Nu mera!

När mår du bra:
I'm fiiiine!

Hur känner du dig nu:
Liiite trött

Vanligaste färg på dina kläder:
Vinröd

Var du aktiv i skolan?
Aktiv? Ja när jag kände för det, men jag gjorde alltid mitt bästa

Favorit dryck på morgonen:
Mj öl k

När brukar du oftast gå och lägga dig?
23.00, perfekt

Är du blyg?
Ibland, helt beroende på sammanhanget

Sysslar du med någon idrott:
Ha ha ha. Ja, att föda barn. har hört att det går att jämföras med ett marathon så jag har gjort mitt för i år.

Tror du på kärlek vid första ögonkastet?
Nä, kärlek är väl mer än kemi tänker jag.

Är du bortskämd?
Kan hända då jag börjar smida önskelistan i slutet av augusti... och firar ALLT. Men ekonomiskt, nej.

Det var de! Nattis!


att pusta ut

Idag har jag och Noel varit iväg på ärenden hela dagenoch kom hem nu! Så nu ligg-ammar vi i sängen och en trött mamma pustar ut...


natten faller in

Noel ligger vid bröstetoch myser i sin pyamasdress och jag njuter till fullo. Lugnet som inträffar när natten smyger sig på, när vi bara tittar på varann och gosar, är något av det bästajag vet. Att säga att han är mitt allt vore en underdrift.
Imorgon väntar en ny dag, full av mys ochnya intryck för vår lille, och jag hänger på utforskningen av kontraster, ljus och färger så gott jag kan. Men inan dess behövs vila!
god natt


skogsbarn

Alla tankar rensas när jag är i skogen, hjärnan och hjärtat blir kristallklara. Idag har det regnet nästan hela dagen och tunga droppar här mött både kinderna och taket. Jag känner mig stark nu, starkare än vad jag känt mig på länge, länge.
Mötte morbror på stigen och tittade lite i nattkikaren efter djur men skogen var tyst. Nu ska vi äta lite och min guldgosse sover med raggsockarna på!


kärlek i kedja


favoriter

Var bara tvungen att visa er mina favoriter här på kvällskvisten.
(Noel sover och har inte kvällsammat ännu=Vakeeeen mamma)

-Christians armar och Noel.

Inatt ska jag linda in mig själv som ett litet bacon kring den där armen och snarka....


julklappar på nätet

Jag har just klickat hem lite julklappar på nätet! Blir som ett litet barn, gömmer telefonen för Christian och har ett ständigt leende på läpparna. Jag ÄLSKAR verkligen att köpa julklappar och planera..

Har redan börjat lite smått med inslagning på de få jag köpt!


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus