Saffransknäcke till påsk!

Saffransknäcke m flingsalt

1 paket saffran
25 g jäst
6 dl vatten, ljummet
2 tsk flingsalt
6 dl grahamsmjöl
7 dl rågsikt, + ca 1 dl till utbakning
Tillagning

1. Smula jästen i en bunke. Häll i vattnet med saffran och rör tills jästen löst sig. Tillsätt kryddor, salt och mjöl och arbeta degen ordentligt.
2. Låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 1 timme under handduk.
3. Sätt ugnen på 250°. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela i 20 bitar. Kavla ut varje bit tunt, gärna med kruskavel på mjölad bänk. strö på lite flingsalt under kavlingen. gör runda formar m hjälp av en kopp eller mindre skål. Nagga bröden med en gaffel om vanlig kavel används.
4. Lägg bröden på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 6-8 min. Låt bröden kallna på galler.


Kommentarer från er söta läsare.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus