Rainbowcake
Jag får ofta dille på saker och ting, ofta när det gäller mat och framförallt bakning. Hur fint ser det inte ut med en rainbowcake?? Frostingen och fyllningen kan man göra valfri, men här är receptet!
Rainbow Cake
225 g rumstempurerat smör
360 g strösocker
100 g florsocker
5 äggvitor rumstemperarade
4 tsk vaniljsocker
375 g vetemjöl
4 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
350 g ljummen mjölk
Färger: Röd, Orange, Gul, Grön, Blå och Lila.
Vispa smör och socker pösigt. Blanda sedan i äggvitan ett i taget tills allt är väl blandat.
Tillsätt florsockret och vaniljsockert och rör om. Varva sedan mjölken och mjölet tillsammans med bakpulvret och saltet i smeten.
När allt är blandat fördela smeten i 6 lika stora skålar. Färga de olika delarna och häll dem i formar/en from. Färgen på smeten blir den samma som när det är färdig gräddat. Ta gärna och lägg ett bakplåtspapper i botten på formen. Då blir det lättare att flytta och hålla samman bottnarna.
Grädda i ugnen i 175 grader i ca 7 minuter. (Kan bli längre beroende på ugn)
