goder natt


Apr. 28, 2013

idag har vi tagit långfrukost, varit på marknad och lunchat nere i byn.
En perfekt söndag helt enkelt.


Älskar dig


Från hormonerochhemorojder.com

Hormonerochhemorojder.com, en blogg alltså.
Skrattarihjäl mig.
sida efter sida.

SAKER DU BÖR VETA INFÖR BESÖKET HOS BARNFAMILJEN
Är du en DINKY som ska på besök hos en vanlig, flottig barnfamilj och vill läsa på lite innan? Lite som man gör i Lonely Planet innan man ska till typ Mekongdeltat?
Börja här i så fall.

Ring inte på dörrklockan, knacka för helvete. Sannolikheten att plingeplonget väcker en nyss sövd vrålgris är, låt säga, oerhört hög, när du än kommer. Onödigt att inleda kvällen med att bli hatad liksom.
I bokhyllan står det minst en bok av Jesper Juul. Han är en fryntlig dansk barnpsykolog tillika uppfostringssguru för föräldrar på 2000-talet, de som vill ge sitt barn en sund självkänsla och inte bygga den på barnets prestation. Fantastiskt bra men du sabbar lätt stämningen om du utbrister ”nämen vilken fiin teckning, Leo”. Bara så du vet.
Du vet de där skräckartiklarna i till exempel Metro om hur mycket eh, DNA, man hittat i kollektivtrafikens säten? Att bakterierekordet innehas av t-banan är bara för att man inte har mätt i soffan hos en barnfamilj. Där du just satte din Acnebralla har allt hänt. Allt.
Det är okej att inte röra barnet. Man måste inte gulla och bolla. Man kan vinka lite från hörnet vid altandörren/nödutgången.
Ja, det är snor på fjärrkontrollen och matrester på dörrhandtagen.
Vänta med det djupa snacket eller det saftiga skvallret tills kidsen lagt sig. Värden/värdinnan kommer sannolikt inte att varken höra eller ta in vad du säger så länge det pågår ett tinnitusfrämjande fältslag med legobitar, kastruller, plastsvärd, bilbanor och Bionicles i denna apbur till hem du råkat beträda.
Och nej, det kommer aldrig mer bli som förr. Du och din kompis kommer inte att supa i gyttjan på Sweden Rock som förr, ni kommer förmodligen inte att byta klänningar med dragqueens på en klubb i Barcelona igen eller ens köra bil med halvtaskiga dubbdäck. Det spontana livet är förbi forever. Men funkar en väl inplanerad flintastek och baginbox lika bra kommer du snart inse att det kan vara najs det med.j


sovmorgon (!!!) och nattningsrutiner

god lördag! Jag och Noel harhaft sovmorgon! Tro de eller ej, Kors i taket och ta i trä.

Vi har väldigt strikta sovrutiner här hemma, och jag har kommit fram till de sätt som passar oss bäst. Man ska inte stirra sig blind på de mvc och bvc säger, tycker och tänker, för det är bara en själv som vet vad som är bäst för just sitt barn, och som förälder.
Självklart ska man lyssna, men hitta din egna metod.

Jag kan dela med mig av hur vi gör!
•Runt Kl 18-18.30 börjar vi coola ner oss och Noel får gå ner i varv ordentligt. Detta är en riktig mysstund där vi bara ligger och gosar, borstar tänderna, byter blöja och tar på pyamas.

• Kl 18.30 senast får han välling eller bröstet.

• 19.00 Lägger jag honom i spjälsängen och oftast blir det lite sovprotester. Skorpan är verkligen en kille med stark vilja! Jag säger god natt och bäddar om honom. Sen går jag ut, men säger alltid god natt en extra gång när jag gått ut ur rummet, Det får barn att förstå att vi är där fastän de inte ser oss.

• senast 19.30 sover kärleken som en stock. Om har är ledsen innan dess går jag in var 5 minut och bäddar om och säger godnatt.



Carpe diem där solen inte ser

Jag hade precis nattat Noel då han skulle sova förmiddag, och tänkte ta mig en ordentlig dusch. Hade altandörren helt öppen och Noel låg precis utanför i sin vagn så jag lätt hör när han vaknar. Tar mig in i duschen och skruvar på det varmaste vattnet och löddrar in håret. Då kommer en gigantisk katt inrusande, ser mig och vänder snabbt på klacken in mot sovrummet. Va faaaan....
Jag hör att han jamar därinne och springer dit för att shasa ut den. Skit igen, jag glömde ta med handuk. Jaja, jag sticker in i sovrummet med shampoo i håret och spritt språngande naken och SLÅR I TÅN I GOLVLISTEN! Snubblar till och svär lite (läs: väldans mycket) över tån, katten blir livrädd och springer in i badrummet.
Noel vaknar.
Så där hoppar jag ut i vardagsrummet, naken och hoppandes på ett ben. Och ber till högre makter att inte grannarna ser mig... Tröstar Noel. Så jag sätter den nyvakna herren i sittläge så han får stå med när jag duschar klart, och då har jag precis glömt katten totalt.
Så vi går in i badrummet och jag duschar vidare. Skrattar lite för mig själv och är mycket tacksam över att vi är ensamma hemma. När jag äntligen är klar torkar jag mig och börjar rulla ut vagnen, och möts av ett fräsande ljud ovanför torktumlaren. Och där sitter en blöt och fly förbannad katt. Så nu går jag inte in där mer. Hen får komma ut när de behagar eftersom altandörren fortfarande står vidöppen.


VILKEN FÖRMIDDAG. Andas ut....
Tanken slog mig att det kanske är läge att börja Yoga eller något? Carpe diem kan slå sig i väggen


blöjor 35-40 år ?

Okej. Barn med funktionsnedsättning eller vidare har absolut dispans till detta. Men resten?!
Handlar det om lata föräldrar?


När solen gått ner

Tio stadiga kilo och hela 72 cm kort, Vilken kille!
När jag gick till BVC idag lyste solen, jag kände mig utvilad, hade musik i öronen och märke tillslut hur jag gick och små-log. Jag känner mig lycklig i varenda cell i kroppen.

Efter bvc kom Noels gudmor hit och vi åt pestolax med bakad sötpotatis, gu va gott det var! Jag var så hungrig att magen nästan vred sig. Sen har vi (i vanlig ordning) suttit och snackat i timmar, varit ute och gått och ätit glass.

Måste bara nämna en sak, som också är ett tips. Sammanfatta era dagar när de nått sitt slut. Det är nyttigt för att både bearbeta och fundera, varesig man har blogg eller inte.


Allvarligt?


Nattrutiner och bvc

Imorse vaknade jag av att skorpan sparkade mot mina revben, och till och med det är en mysig start på dagen. Jag drar honom närmare mig och han gosar in hela ansiktet under min haka.

Att sova själv i spjälsängen går bättre och bättre för varje natt, så länge mamma håller honom i handen... Och sen vid fyra/femtiden när han är hungrig får han sova sista timmarna i stora sängen.

Nu ska vi äta klart frukosten, duscha och gå iväg mot bvc. Jag var ju där igår också vid samma tid. MEN för tredje gången i rad hade hon skrivit fel tid, vilket snabbt ändrades om till att JAG tagit fel tid...Dock var mamma med förra gången och såg när jag skrev upp i min mobil och jag dubbelkollade flera gånger. Det känns som att jag måste byta bvc sköterska. Hur gör man det utan att vara otrevlig? Det känns ändå värt att byta eftersom vi ska dit enda tills Noel är 6 år, och då måste det fungera.
Egentligen är det inte svårare än att alla människor inte passar ihop. Jag vill ha en sköterska som jag känner mig trygg med och inte försöker sätta en på plats titt som tätt, även om det inte är med mening.


Puss!


måste.lära.mig


Väder-kompenserar

DET REGNAR, REGNAR,
och molnen hänger så lågt att dom kan trilla ner
och som vanligt har allt gått på sne'
Jag klarar snart inte mer
Det är blixt och dunder, och nå'nstans under
en gatuserveringsmarkis
står en ensam och genomsur kis
Och hon som lova' mig
hon skulle skynda sig hit

Varför står jag väl här
i min sura rock och med vatten i skon?
Fryser hostar och svär
Har hon helt glömt bort mig månntro?
Ja, min klocka visar på fiasko redan
för hon borde kommit för länge sedan

DET REGNAR, REGNAR...

Jag är sur som en mopp
när jag äntligen hör små hastiga steg
Och så dyker hon opp
och min ilska rinner iväg
Ja, jag glömmer lågtryck och vad det heter
När vi kramas stiger min barometer...

Nanana.. Den här låten börjar jag ALLTID nynna på så fort det börjar regna. Den gårpå repeat i huvudet och har nog nynnat på den nästan varje gång, så länge jag kan minnas.

Har nämnligen ett sånt där mysigt regnminne när jag och mamma fick motorstopp. Det var innan vi flyttade till öarna, och i vår gamla slina Amazon satt vi, i spöregnet med björn skifs på bandarn.

Jaja, efter att ha trotsat vindarna och varit ute och gått hela förmiddagen, vill jag försöker iallafall kompensera vädret med att odla lite! Minigurka, gula ärtrör och gröna ärtor.


Full rulle

Hela Noel lyser utav bus, ögonen sprakar! Jag ser verkligen på hela killen att han är så full av energi och det bubblar i hela mig att få uppleva hans glädje. Vilken personlighet! Jag ser framsteg och förändringar varje dag, och att han idag är sju hela månader är helt otroligt.

Idag har mommo varit på besök och busat och myst vartannat. Jag har äääntligen fått vila ut en stund efter att ha snittat 4 timmar per natt den senare veckan, det behövdes! Har tagit en lång dusch, fixat med tvätten och bara ungåts. Tänk vilket otroligt stöd vi har omkring oss, Noel har en verkligen en hel skara människor runt sig som står vid hans sida och det är jag så himla tacksam.

Nu är det nattning och sen kvällsmat för mig.


sommarmat


pelagonier


Bröst och bröst

När Noel väl lyckats somna vaknar jag med febersvettningar. AJ! Hela bröstet värker och jag försöker lägga de tillrätta...Mjölkstockning! Så det var bara att kliva upp igen med svetten rinnandes från pannan och placera mig i duschen. Och så vaknar Noel. Kaoset här hemma blir ett faktum och jag lyckas tillslut få lite ordning på bröna efter en panodil och lite omtanke. Hua mig! Så nu går natten åt till att pumpa, massera, värma och pyssla om den lilla matpåsen som C så fint kallar dom. Bröst är så sexuellt avspänt som det kan bli numera. Det är bara bröst och inget annat. 
 
För er som inte vet vad mjölkstockning är, så är det precis vad det låter som. Stopp. Man kan få det av att bröna utsätts för kyla, pressas, inte töms tillräckligt ofta eller bara grym otur. 
 
ve och fasa. Livet som mamma är inte så glammigt som nan kan tro ibland. Eller tror någon ens det? Nu ska jag försöka somna, de timmar som är kvar iallafall. 
 
Godnatt hönor! 
 

goda dagars magi

 
Åh va störande det är med att mobilbloggen inte vill fungera, är det fler som har samma problem? 
Nu är jag ju hemma igen och det är så skönt! Har varit och ridit i helgen och har träningsvärk från helvetet.Hela kroppen är verkligen mörbultad, men nu ska ridturerna bli lite mer täta. Det är ett intresse jag haft sen jag var liten och att komma upp på hästryggen igen var verkligen befriande. 
 
Idag har vi hängt med grannen och hennes tös, Noel är helt i lågor över denna lilla brud och dom sitter mest och fashineras över varandra... Så himla fint. 
 
Som om inte de vore bra nog, så sa Skorpan sitt första ord idag! MAMMA! Och jag fick det på film. Älskade älskade. 
 
 
 

mobilbloggen..

går inte att blogg från mobilen = jag kan inte blogga... 
 
Hörs snart! 

morgon/lunch


GÖTT GYMPASS!

rullar vagn och kollar på lets dance på så låg volym att jag får agera den döve och läsa på Tonys läppar, vilket inte är det lättaste. Men skrutten vägrar sova. Om jag testat allt? jo tack.

Kvällen i ära har jag kört ett "gött" gympass. Änna unnat mig själv.

Kört ett ordentligt ryggpass. Kallar det "vaggning extreme" gör ca 2 upprepningar 30 min st.

Biceps och axlar i en annan träningsform jag kallar mjölksyre-expressen. Ta helt enkelt tag i fotändan på spjälsäng och vagga tyyyyyst. försiiiiktigt. Känn mjölksyran pumpa.

Träna ben och rumpa. Sitt då långt ut på sängkanten med tillhörande bebis i famnen. Sammanstråla denna övning tillsammans med vaggning-extreme! Hoppa nätt med tår ch främre fotsula. Samma sak här. Föööörsiktigt.

För ett riktigt "gött" träningspass, ha ägglossning och glöm att äta timmarna innan så bryter du nog ihop precis som sig bör!

När träningspasset är över ( ca 3 timmar senare ) är det helt ok att svettas ur di små ögonen.

Du är mamma och du är så jävla stark.
Mantra.
Försöker.
Upprepa.
igen.
igen.
igen.


stjärnor med ärtor

Jag såg nere på ica idag att man kunde köpa Gröna ärtor som barnmat.

Vi gör det själv!
koka ärtor ( frysta eller färska )
Mixa

blanda med nååågot överkokta Barilla nr 27

servera!


sovmorgon i spöregn

Vi har legat kvar lääänge i sängen och morgonmyst, så frukosten fick vänta lite och jösses va min mage kurrar! Måste nästan äta direkt när jag vaknar annars gör de såå ont.

Så nu är de frulltime! fil, müsli, frukt och grönt te till mig medans Noel festar loss med banangröt.


Hemmakänslan

Åh! Jag känner att det är sååå mycket jag vill, men inte kan dela med mig av här och kommer nog aldrig kunna. Men yh vad jag vill, för just idag är det tungt att bära allt på dessa axlar.

Nu är vi hemma igen efter göteborgsveckan som nått sitt slut. Borde vi flytta närmare stan? Nej absolut inte! Eller? Nej. mje. mja. nioi.

Ja ni förstår. Nu är vi hemma!


ZARA summer baby blue


Sol i sinne

Ännu en fin dag! Har spenderat dagen på balkongen, lindex, hemtex och i parken, tillsammans med son och hans far. Fan va härligt det är med vår! Dessutom har jag idag köpt ett olivträd. Dock inte till mig själv, utan till min halvbror Pontus som fyller 23 idag, hurra hurra.
Blir nog att kila iväg till floristen imorgon och unna mig ett likadant. Trivs det på en (så gott som alltid) vindstilla uteplats? Hoppas. Då ska det få hänga med jordgubbar, kryddor och himla massa blommor som snart ska planteras! Behöver bara kläder till mina utemöbler och ett nytt parasoll så är vi redo för en lååång sommar!

Känner mig för övrigt så himla tillfreds. Känner att jag är vän med mina tankar och trygg i vem jag är och vad jag gör. Äntligen har alla bitar fallit på plats och jag har tinat upp efter en hård vinter.

Ha det bäst mina gryn!


spell design


frulle

God morgon alles!
Som jag har sovit... underbart. Känner mig aningen utvilad och hungrig!(!!!) Har verkligen blivit en riktig frukost människa på senare tid, jag måste äta direkt när jag går upp, annars kommer illamåendet. Och frukost är ju faktiskt det allra bästa målet på hela dagen.
Starta dagen bra!

Rökt makrill m kvarg-tsatsiki (Herre vad jag fick googla stavningen på tsatsiki..Låter fortfarande inte rätt? )


peppa istället för att deppa

Vi måste prata lite allvar mitt bland alla recept och småbarnsdagar.

Vi ska tala hets. Kvinnohets.
Kvinnor är inte sena med att kommentera varandras utseende och klädsel, tvärt om! Nästan var gång man träffar en annan kvinna så är det någonting med utseendet som kommenteras, bedöms eller tycks till om. Det gör mig alldeles matt.

Genus och jämställdehet i all ära, men vi kvinnor har mycket att arbeta på gentemot varandra.

Det är någonting jag lärt mig som nybliven mamma. Släpp förväntningar och tycken! Jag är den jag är, med min degmage och många gånger allt för otvättat hår. Att jag sminkar mig, ja det är för min egna skull. Om jag gått upp eller ner i vikt anser inte jag vara ett givande samtal. Ser jag tränad och stark ut? Tack! Där har vi en komplimang.

Jag är den jag är.
och du är som du är.

Varför ska det vara så svårt att peppa istället för att deppa?


min icke LCHF lunch

fint väder och äta vadjagvill dag.


brio smile

Igår köpte jag en sprillans ny vagn! De var på tiden kände både jag och Noel.
Så medans blocketbruden kom och hämtade den gamla stod jag och stampade i hallen och ville bara iväg till Storken för att hämta den nya Brio Smile.

Åh vilken vagn! Större varukorg, bättre däck och helt enkelt mycket mycket snyggare. Känner att jag börjar bli en barnvagnsfetishare.
Låt gå.


LCHF FRUKOST

Omelett med babyspenat, kantareller och brie.

Citronvatten till det ja...


morgon!

åh, va utvilad och mör jag känner mig! Massagen jag fick ta del av inatt gjorde verkligen susen för ryggen, dessutom gratis!

ni behöver:
2 st babyfötter, ca 10/11 cm
1 förstörd rygg
1 ilvaken kille som gör grodhopp mot ovanstående.

God Morgoooon!


Tillbaka!

Har inte fungerat att logga in på ett braaa tag, men här är jag!

och detta gör jag nu:


långa nätter

imorse fick amningshjärna en ny mening och långa vakna nätter börjar göra sig påminda kan man nog säga. Måtte det vända tillbaka snart så både jag och lillis kan njuta av det där underbara alla pratar om...Sömn.

För inte alls så längesen kunde vi somna vid halv åtta och bara vakna en gång per natt, för att sedan kliva ur sängen vid åtta, ibland nio, dagen därpå.

Nu vet jag knappt hur många gånger jag kliver upp och går runt och vaggar. Kanske tio? Och alltid en vakenstund mitt i natten på ca 1,5 timme. Lille skorpan... Som jag älskar dig. Det känns så överflödigt att ens försöka förklara. Min son, mitt allt.

Så. Nu har jag åter igen dedikerat ett helt inlägg åt sömn.


God natt!

Så, vad har maten bestått av idag?

Frukost ägg & bacon
mellis Salami och chevre
Middag broccoli & ost
Kväll Kvarg m kokosflingor

Där emellan har jag druckit grönt te så det står härliga till och redan planerat vad morgondagens middag ska bestå av. Rostbiff m rosmarin, zuccini och tsatsiki. MUMS! Förutom att äta har dagen bestått av långa promenader med hunden och en del solstrålar har fått bekanta sig med min likbleka nuna. Hela livet känns lättare när det är sol, eller hur? Jag tycker alltid att vintern känns svår och förvånas inte alls av depp-epidemin som gömmer sig i snö och slask. hua.

God natt!


Först dagen på något nytt

Sedärja, god morgon! Jag sitter ute på balkongen efter att ha varit ute en runda med manmas hund, och Skorpan sover här i vagnen.

Till frukost blev det 2 ägg och bacon. Men jag känner mig inte mätt? Eller så är det för att jag är van vid att känna mig sådär riktigt tjockmätt så man vill slänga sig i soffan. Jag gissar på det. Så nu mellan måltiderna dricker jag grönt te med soyamjölk och citron.


nu kör vi

Okej...NYA TAG! Nu är det slut på chipsätandet och kassa mat rutiner. När det kommer till kost så kan jag min sak, men har verkligen bara fuskat och slarvat, vilket är de vanligaste felet vi alla gör. För visst vet man vad som är bra och inte. Man bara blundar för det. Imorgon börjar vi! Jag ska ta mått, väga mig för första ggn på ett år och rensa skåpen. Jag har ingen målvikt. Målet är att känna mig nöjd och tillfreds med kroppen efter alla påfrestningar den gått igenom. Jag har som mål att kunna sluta med järntabletterna! Som ni vet förlorade jag 4 l blod vid förlossningen och har fått knapra dessa vidriga tabletter från och till sen dess... Så mer järn i maten.

Detta ska bli MITT år, det har jag bestämt. Det är jag värd. Jag kommer köra LCHF (liknande) och träningen kommer vara promenader. eftersom det inte finns plats för annan träning i vardagen just nu.

Är ni på?


Apr. 08, 2013

Vi är tillbaka! Tillbaka från sjukhusbesök, sömnlösa nätter och zombieyra om dagarna.

Vad har ni haft för er?


På resande fot

Noel sover så gott i sin vagn så jag passarpå att skriva lite till er. För nu är vi på väg in till Göteborg och mommo! Tajmat in så vi är där när hon slutar jobbet och tänkte ta en fika på någon uteservering. Finns de ännu?


Har förresten på mig de "nya" skorna som jag visade upp för.. ja, nån månad sen. Sen dess har de bara stått och samlat damm, eftersom jag varit för feg för att premiär-gå i dom. Varför? Jag HATAR skoskav! (förtjänar nästan två utropstecken!) och dom ser så himla skoskavsvänliga ut. Så det känns inte värt det alls att testa dom på en lång barnvagnsprpmenad. Inte alls! Däremot har jag börjat äälska gympadojjor, känns som att det har någonting med att växa upp att göra? Eller sluta bry sig? Har varken ork eller lust att lida igenom varje steg pga obekväma skor, hur många gånger har vi inte gjort det?
Det är lite som grejen med ordentliga vinterjackor. Vid en viss ålder är bekvämlighet viktigare än hur fint det är. Nu skakar jag lätt åt tjejerna som i februari springer runt i en kall skinnjacka och huttrar på hållplatsen. Vi har alla varit där.

Så nu får det bära eller brista.


Som en sommarkväll

det är så himla gott väder ute, och det känns verkligen att våren smyger sig på. Idag har vi sovit till nio eftersom Noel hade sååå ont i sona tänder inatt och var allmänt orolig... Att veta att han känner smärta gör ont i varje cell jag har, även om det är en sån liten sak som att få tänder. Sen har vi haft besök och ätit bullar! Myms.
har spenderat största delen av dagen ute på verandan och bara haft det gott. Imorgon ska vi till göteborget!

Här kommer dagens instabilder


Barnmat? Tänk på detta!


Mjölk kan man ge barn från ett års ålder t ex till gröt eller som dryck.

Margarin kan man använda på smörgås. Man kan också använda smör i mindre mängd. I matlagning och som extra matfett till de minsta barnen kan man t.ex. använda rapsolja.

Bjud på såväl ljust som mörkt bröd. Mycket fiberrika livsmedel (fullkornsbröd, fullkornsvälling) kan orsaka diarré hos vissa barn.

Om barnet däremot har trög mage kan man ge lite extra fullkorn, i form av bröd eller välling.

Var försiktig med salt och starkt kryddad mat.

Vatten är den bästa drycken om barnet är törstigt.


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus